divendres, 5 de febrer del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 5 febrer 2010

Obertura

La divisió territorial de Catalunya en vegueries serà ben aviat un fet. El Consell de Govern de la Generalitat ha donat llum verd aquesta setmana al projecte de llei. Al Solsonès, el canvi d’ubicació de la demarcació de Lleida a la Catalunya Central ha propiciat força debat els últims anys. Ara, amb el mapa sobre la taula, tant l’Ajuntament de Solsona com el Consell Comarcal aplaudeixen la reorganització territorial però amb matisos. Mentre que Marià Chaure reivindica el paper dels consells comarcals en aquesta nova divisió, David Rodríguez ho veu com una oportunitat per guanyar pes a nivell territorial.

Titulars
· El setembre és previst que comencin les obres del casal cívic, el nou equipament que finançarà íntegrament el Departament de Governació. El conseller Jordi Ausàs va destacar en la presentació del projecte que aquest equipament enfortirà el teixit associatiu.
· El Carnaval de Solsona compta enguany amb 15.000 euros de l’Ajuntament, que ha renovat el conveni de col·laboració pràcticament amb les mateixes condicions que en edicions anteriors.
· Althaia analitzarà els càncers de còlon i mama hereditaris del Solsonès i el Berguedà per millorar-ne la prevenció. Al Bages, amb aquesta iniciativa ja s’han tractat 140 persones.
· Amb prop d’un miler de persones sense feina, el Solsonès és la comarca de la Catalunya central amb l’índex d’atur més elevat. En un mes ha augmentat un 5,63 per cent.
· 8 dels 15 municipis del Solsonès estan convocats a les urnes el proper 28 de febrer en la consulta sobre la independència de Catalunya. Només en restaran quatre per organitzar el referèndum a la primavera.
· La construcció de la variant de Santa Susanna començarà aquesta primavera. Amb un pressupost de més de 4 milions d’euros, es preveu que les obres s’enllesteixin en el termini d’un any.
· Joan Herrera insta als pagesos del Solsonès a seguir un model de futur apostant pel valor afegit en l’agricultura i la ramaderia. Així, defensa l’ampliació de les zones vulnerables.
· La Taula d’Entitats Solsonines és una nova plataforma sorgida per iniciar un procés de recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament que posi el nom de Xavier Jounou a un espai públic.
· En esports, us avancem el calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala per aquest cap de setmana.
· A l’agenda, avui cal destacar els actes previs del Carnaval solsoní, amb l’entrega de bojos, avui mateix, teatre, demà, dissabte, i ball d’assaig, diumenge, entre altres propostes.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí