divendres, 12 de febrer del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 12 febrer 2010

Obertura
Un any més, i ja en fa 25, el ruc tornarà a penjar demà de la Torre de les Hores. I és que ja ens trobem immersos de ple en una nova edició del Carnaval. De ben segur que les baixes temperatures no faran desistir ningú de posar-se la bata i sortir al carrer per participar en alguna de les més de cinquanta convocatòries que ha programat l’Associació de Festes del Carnaval fins dimecres. El quart de segle dels nans, la potenciació de l’arribada de la Miss Forastera de Fora i la repetició de canvis que han funcionat com la rebuda del matarruc d’honor al Portal del Pont o el correfoc infantil són algunes de les propostes per aquesta setmana de disbauxa. La crisi passa de puntetes a la festa, que ja va començar a contenir el pressupost en la darrera edició.

Titulars
· Reprenen la restauració de la Catedral 10 anys després de l’aprovació de l’ajut per finançar-la. S’arranjarà la façana del cambril, es refarà una part del paviment del temple i es refarà el cancell.
· Els termes de Torà i Biosca no s’alteraran. La Generalitat ha desestimat la petició de segregació d’algunes masies per annexionar-se a Llobera. Governació argumenta que s’ha pres aquesta decisió davant l’existència d’un informe jurídic desfavorable.
· Els taxistes solsonins i l'Associació Fènix signaran un conveni de col·laboració. Alguns taxistes destinaran a l’entitat un 10 per cent de la recaptació en els trasllats que es facin per a tractaments de radioteràpia i quimioteràpia.
· El casal cívic, el segon pavelló poliesportiu, el carrer que durà a l’escola El Vinyet de la Cabana del Màrtir i el parc de l’Hort del Bisbe. Aquests són els quatre espais públics que de moment proposen algunes entitats per dedicar a Xavier Jounou. Les associacions poden presentar noves propostes fins dijous que ve.
· Els Mossos augmentaran la vigilància a la C-55 durant aquest any. La mesura es pren per reduir la sinistralitat en una de les vies amb més víctimes mortals de la Catalunya Central.
· El SOM ensenya a cosir a una trentena de noies de Nicaragua per inserir-les al mercat laboral. L’ONG solsonina valora positivament el primer any de desenvolupament del curs a Santa Rosa del Peñón.
· L’Ajuntament de Guixers aprova provisionalment el seu pla urbanístic. El municipi disposarà de 2 hectàrees de sòl industrial perquè s’hi puguin instal·lar petites empreses.
· Els caçadors del Solsonès i de la Catalunya Central reclamen a la Generalitat la creació d’una Agència Catalana de la Caça. Demanen que el nou organisme passi a formar part del Departament d’Agricultura en lloc de dependre del de Medi Ambient.
· Uriel Bertran parla avui de la independència de Catalunya dins la Unió Europea a Sant Llorenç. Ho fa en el marc de la campanya per a la consulta que els municipis de la Vall de Lord celebraran el dia 28.
· Coincidint amb el parèntesi carnavalesc hi ha escasses convocatòries. Us les detallem en la crònica esportiva.
· Com és d’esperar, el Carnaval és el protagonista de la majoria de convocatòries del cap de setmana. Us les detallem a l’agenda cultural.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí