divendres, 29 de gener del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 29 gener 2010

Obertura

Solsona rep enguany menys diners del Fons estatal d’inversió local que el 2009. No arriben al milió d’euros. Tot i això, l’Ajuntament ha fet un important exercici d’inventiva per repartir-los entre una vintena de projectes. En molts casos, es tracta d’adequar equipaments municipals, especialment la zona esportiva, i les escoles de primària, però també el Casal de Cultura. En d’altres, s’opta per actuacions menys vistoses com la renovació de la xarxa de clavegueram o la millora de l’enllumenat públic. L’obra que s’endurà el gruix més important de recursos serà la primera fase del condicionament de la ribera, amb uns 200.000 euros. L’oposició discrepa de la selecció de projectes realitzada per l’equip de govern, ja que la considera inoportuna davant les demandes socioeconòmiques derivades de la crisi.

Titulars

· David Rodríguez es compromet a seguir amb el llegat de Jounou en la segona etapa d’aquesta legislatura. Dissabte va prendre possessió com a nou alcalde de Solsona juntament amb la regidora Clara Agut.
· A l’abril Solsona i comarca posaran en marxa la recollida de la fracció orgànica. Per fer-ho possible, Ajuntament i Consell Comarcal han aprovat la constitució del Consorci del Solsonès i Cardona per al Medi Ambient.
· El consistori solsoní ha adjudicat definitivament les obres d'urbanització del carrer del Parc. S’executaran en un termini de tres mesos i tindran un cost de 170.600 euros. És el pas previ a l’ampliació del pati del col·legi Setelsis.
· Solsona ja disposa de nou sòl industrial per vendre. Després de més de 7 anys d’iniciar els tràmits per urbanitzar el polígon de Santa Llúcia, l’Institut Català del Sòl ha posat a la venda uns 10.000 metres quadrats de solar.
· El conseller Jordi Ausàs presidirà demà la presentació del projecte del casal cívic de Solsona. Governació iniciarà les obres el segon semestre d’enguany i duraran un any i mig.
· Volem Decidir impulsa una recollida de signatures per posar el nom de Xavier Jounou a un espai públic de la ciutat. Aquest vespre hi ha la primera reunió del teixit associatiu per constituir-se en una plataforma.
· La solsonina Imma Viladrich, mare adoptiva d’una nena haitiana, fundarà, juntament amb les altres tres famílies catalanes, una ONG per cooperar amb el país caribeny. Tània ja ha dormit la seva primera nit a Solsona.
· Solsonès Fires serà el nou organisme del Consell Comarcal per organitzar diversos certàmens a Solsona. Concretament, s’acolliran sota aquest paraigües les Fires de Sant Isidre, Autocamp, del Bolet i el Boletaire, del Trumfo i la Tòfona i la nova d’Emprenedors.
· L’Ajuntament de la Coma lidera una proposta perquè el l’estació d’esquí del Port del Comte aculli una prova dels Jocs d’Hivern del 2022.
· El Solsonès disposa des dissabte passat d’una nova oficina de turisme. S’ubica al peu de les pistes del Port del Comte i la gestiona l’Ajuntament de la Coma.
· Pell de Serp presenta aquesta nit a l’Sputnik el seu nou treball discogràfic. L’àlbum es posarà a la venda a principi de març.
· En esports, com cada setmana, fem un repàs al calendari de competicions de futbol, futbol sala i bàsquet. També farem breus apunts sobre els escacs i les bitlles.
· A l’agenda, us recordem que aquest diumenge teniu l’última oportunitat per veure la representació d’El sopar dels idiotes, a càrrec del Grup de Teatre Vila-Closa de Sant Climenç. La segona i última funció serà al Teatre Comarcal a les 6 de la tarda.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí