divendres, 19 de febrer del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 19 febrer 2010

Obertura
Solsona va tornant poc a poc a la normalitat després de viure un dels carnavals més intensos dels últims anys. La crisi econòmica no ha evitat que els solsonins visquessin de ple la festa, tant de dia com de nit. Tampoc no han servit d’excusa les temperatures glacials. La implicació de tothom, tant el públic com les comparses, ha permès celebrar una festa ben lluïda. La valoració de l’organització és totalment positiva, ja que han quallat les novetats i alguns actes tradicionals, com el ball de disfresses, han superat l’entrada de les últimes edicions.
Titulars
· La millora de camins s’enduu bona part de la subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis d’enguany. El Departament de Governació n’ha fet pública la dotació definitiva aquesta setmana, que al Solsonès ascendeix a 2,6 milions d’euros.
· Aquest dissabte es concretarà el calendari i el procediment de recollida de signatures per dedicar un espai públic solsoní al desaparegut alcalde, Xavier Jounou. També s’escolliran les opcions de llocs definitives per incloure en el text de la iniciativa popular.
· L’emprenedor serà el protagonista de les jornades d’economia del Solsonès d’aquest any. En canvia el format per facilitar l’establiment de relacions entre empresaris d’aquí i de fora. Tindran lloc el 8 de maig.
· Ampliaran el dispensari de Sant Llorenç de Morunys per garantir la privacitat dels usuaris d’urgències i facilitar l’accés de les ambulàncies. Els treballs, pressupostats en 100.000 euros, es duran a terme durant aquest any.
· L’Ajuntament de Solsona està contrariat amb la Societat General d’Autors i Editors. L’SGAE reclama al consistori prop de 6.000 euros per actuacions gratuïtes que es van oferir l’estiu passat.
· Un joc interactiu permetrà gestionar una explotació agrària virtual. És un projecte del CEDRICAT que serà operatiu la primavera de l’any que ve.
· Els habitants del Solsonès tenen un major grau de coneixement del castellà que del català. La comprensió del català a la comarca ha experimentat un retrocés en els últims anys segons es desprèn de l’informe de l’Institut d’Estadística de Catalunya.
· Llobera demana la col·laboració veïnal per organitzar la consulta sobiranista el dia 28. Avui a Sant Llorenç, més actes de campanya electoral amb Alfons López Tena.
· Ivan Dach treu a la venda el disc Bruixes, un treball de curta durada de Dachsòmnia.
· En esports, fem un repàs al calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala d’aquest cap de setmana.
· En la plana cultural i de lleure, Doraemon i el petit dinosaure estrena aquest dissabte a Solsona una nova edició del Cicle de Cinema Infantil en Català.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí