divendres, 22 de gener del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 22 gener 2010

Obertura
La setmana passada obríem aquest Informatiu amb la malaurada i luctuosa notícia de la desaparició de l’alcalde Xavier Jounou. La primera informació d’aquest espai es deriva avui d’aquell fet. I és que, forçosament, l’Ajuntament obre demà una nova etapa en la segona meitat de la legislatura. El número tres de la candidatura d’Esquerra Republicana i fins ara regidor de Salut, Acció Social i Comunicació, David Rodríguez, serà investit alcalde demà a partir de les 12 del migdia. Mantenir viu l’esperit del seu predecessor, amb els mínims canvis possibles i amb els objectius fixats en el pacte de govern signat el juny del 2007 és el full de ruta del nou batlle. Mentrestant, CiU, a l’oposició, critica la continuïtat del projecte i assenyala que la fórmula del tripartit ja està esgotada.

Titulars
· La solsonina Imma Viladrich, mare d’un dels quatre nens haitians adoptats per catalans, preveu poder tenir la seva filla a Solsona en pocs dies. Fa uns tres anys que va iniciar els tràmits d’adopció.
· El conseller Jordi Ausàs decidirà properament si duu a terme la segregació de Llanera i Lloberola de la Segarra per agregar-los a Llobera. L’informe de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat és favorable al canvi de la delimitació territorial.
· Carreteres posa fi a les mancances de senyalització d’alguns punts d’interès del Solsonès a les rotondes de l’avinguda del Pont. Aquesta setmana els operaris han col·locat els rètols indicatius de Port del Comte i el Centre Tecnològic.
· El Solsonès no ha d’inventar cap model econòmic nou per reflotar de la crisi. Només cal que potenciï els seus propis recursos, com el turisme, i aposti pel valor afegit. Ho ha argumentat aquesta setmana el catedràtic en Economia Aplicada Josep Oliver, director de l’Anuari Econòmic Comarcal de Caixa Catalunya, en una xerrada organitzada pels Empresaris per al Solsonès.
· Comerciants, restauradors i treballadors autònoms són convocats a una doble sessió informativa d’eines per sortir de la situació econòmica actual. L’oferta de subvencions o els canals de publicitat disponibles són alguns dels temes que s’hi tractaran.
· Un taller de costura i una nova edició del curs de recerca de feina són les noves eines que el consistori solsoní ofereix a les persones aturades. Aquestes sessions gratuïtes es duran a terme entre els mesos de febrer i març.
· En esports, us expliquem que demà comencen les activitats multiesportives d’atletisme organitzades pel Consell Esportiu i la ZER del Solsonès. D’altra banda, s’ha constituït la comissió per celebrar els 20 anys de la lliga comarcal de futbol sala. Els actes centrals es duran a terme l’últim cap de setmana de maig.
· A l’agenda, destaquem l’obra de teatre que interpreta del grup Vila-Closa de Sant Climenç. El sopar dels idiotes, de Francis Veber, es podrà veure aquest diumenge i el vinent a les 6 de la tarda al teatre solsoní.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí