divendres, 8 de gener del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 8 gener 2010

Obertura
El Solsonès ha pogut activar aquesta setmana amb tranquil·litat l’operatiu d’emergència per nevades. Malgrat els pronòstics de temporals en cotes baixíssimes, la comarca ha esquivat els greus problemes de circulació que han afectat altres punts del país. Ha estat suficient la distribució de potassa per part dels mitjans de què disposa el Consell Comarcal en aquelles vies amb més zones obagues. A hores d’ara, no és necessari circular amb cadenes i tots els alumnes de la comarca han pogut anar a l’escola. Tot i això es recomana extremar les precaucions, especialment en les carreteres de Riner i Odèn.

Titulars
· Es posen en marxa les instal·lacions renovades del segon pavelló poliesportiu de Solsona. Aquest cap de setmana el Club Bàsquet Solsona és l’encarregat d’estrenar els nous vestidors i la pista de parquet de fusta. Les obres han tingut un cost de gairebé un milió d’euros i s’han finançat a través del Fons estatal d’inversió local.
· La regidoria de Governació limita els horaris de càrrega i descàrrega al nucli antic. Durant aquest mes, s’anirà implantant la mesura que serà vigent els dies laborables.
· Pas endavant en l’impuls de l’organització de consultes sobre la independència al Solsonès. S’ha constituït una coordinadora d’àmbit comarcal en què hi són representats tots els municipis excepte Lladurs.
· L’Ajuntament de Navès treu a concurs les obres d'electrificació de Busa. Es preveu que el projecte sigui una realitat a finals del 2011.
· La UBIC de Solsona augura un nivell de vendes similar a l’any passat durant les rebaixes d’hivern tot i la crisi. Els establiments que en sortiran més beneficiats seran els de roba. Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida a la campanya de descomptes, que s’allargarà fins al 6 de març.
· La Generalitat atorga mig milió d’euros al Solsonès per a l’impuls econòmic d’aquesta comarca de muntanya. També se subvenciona amb 22.000 euros la neteja i el manteniment de les vies afectades per les nevades.
· Els Reis d’Orient transmeten missatges de salut i esperança als solsonins. La pluja no va aconseguir deslluir la vetllada més màgica per als infants.
· Creu Roja del Solsonès i de la Vall de Lord recullen més de 150 joguines en la campanya solidària de Nadal. Se’n beneficiaran una quarantena d’infants d’arreu de la comarca.
· El consistori solsoní guardona 17 persones i entitats en els concursos nadalencs. El Ninot de Paper s’ha endut el premi al millor aparador de la ciutat.
· L'activitat esportiva es reprèn després del parèntesi nadalenc. En la crònica esportiva, farem un repàs a les competicions de les diverses entitats solsonines.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí