dilluns, 23 de novembre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 20 novembre 2009

Obertura
El 2011 a Solsona serà un any d’estrena d’equipaments d’envergadura, d’aquells que fan ciutat. Un serà al bell mig del nucli antic, l’altre a tocar de la sala polivalent i el passeig del Pare Claret. La setmana que ve començaran les obres de la biblioteca, la infraestructura que més transformarà la vida cultural i social del centre històric. D’altra banda, Governació ha entregat aquesta setmana a l’Ajuntament el projecte bàsic del centre cívic, un equipament pensat per a les necessitats lúdiques i culturals de tota la població, tant per als infants com per als joves, adults i gent gran.

Titulars
. La setmana que ve començaran les obres de la biblioteca comarcal de Solsona, que es preveu completar l’estiu del 2011. L’Ajuntament ha convocat veïns i comerciants del nucli antic per avui al vespre per informar-los de l’afectació dels treballs sobre l’entorn.

. La represa del complex turístic de luxe que es projecta a Navès es rep amb cert escepticisme entre la població i l’Ajuntament. El consistori assegura que seguirà de molt a prop el desenvolupament de les obres.

. Althaia considera que s’ha de reforçar el treball en xarxa al Solsonès per aconseguir un centre de salut mental comunitari. Ho diu Pere Bonet, director de Salut Mental de la xarxa assistencial de Manresa.

. La campanya de vacunació de la grip A comença amb tranquil·litat i fluïdesa al Centre Sanitari del Solsonès. Per ara, el CAP solsoní no té constància de cap cas del nou virus, tot i que aquesta setmana a Solsona s’ha disparat el nombre de malalts amb grip.

. El president d’Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, es reuneix amb empresaris, sindicats agraris, entitats socials i simpatitzants de la comarca. Avui el màxim dirigent dels republicans té una intensa jornada de treball al Solsonès.

. Tornaran a fer obres a l’avinguda del Pont de Solsona. Carreteres condicionarà la canalització de l’aigua pluvial. Aquesta actuació obligarà a donar pas alternatiu als vehicles aproximadament durant un mes.

. L’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal renoven el conveni amb l'Associació de Festes del Carnaval pels propers cinc anys. Això en garanteix una part important de les subvencions. D’altra banda, ja s’ha escollit el cartell de la propera edició, obra del solsoní Xavier Pisa.

. Creu Roja del Solsonès comença una nova campanya de recollida de joguines. L’objectiu de la iniciativa és que cap infant d’entre 0 i 12 anys del Solsonès es quedi sense regal el dia de Reis. En una setmana ja han aconseguit més de 40 joguines.

. El Centre Tecnològic recupera a Catalunya un exemplar del ratpenat més gros d’Europa. Pot arribar a fer cinquanta centímetres de llarg.

. L’Associació de Dones del Solsonès obre la convocatòria del concurs de relats curts escrits per dones. S’hi poden presentar treballs fins a l’1 de febrer.

· En esports, repassarem les competicions a casa de futbol, futbol sala i bàsquet. També parlarem de la primera duatló del Solsonès, que tindrà lloc el proper 5 de desembre.

· Pel que fa a l’agenda cultural, destaquem el concert de Santa Cecília, demà, dissabte, al vespre, a la sala dels Sants Màrtirs. Per aquesta ocasió, l’Orfeó Nova Solsona ha organitzat un recital d’àries d’òpera.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí