divendres, 27 de novembre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 27 novembre 2009

Titulars
8 milions 200.000 euros. Aquesta és la xifra amb què comptaran les arques municipals per l’any que ve. Els vots favorables de l’equip de govern en el ple d’ahir al vespre van permetre donar el vistiplau a aquest pressupost, que és el més baix dels darrers 6 anys. Uns el van qualificar d’auster i realista, els altres de desconcertant. Com era d’esperar, aquest va ser el principal punt de debat entre govern i oposició. El capítol amb més interès de tot pressupost és el d’inversions. En aquest sentit, l’Ajuntament ha planificat una despesa total d’un milió i mig d’euros.
Obertura
· El gerent del Centre Sanitari, Joan Domènec, presenta la seva dimissió. Ell afirma sentir-se desautoritzat en la gestió de l’ampliació de llits. Albert Muntada deixa el Patronat Comarcal de Turisme per implicar-se més en la gestió d’aquest equipament.
· L’Ajuntament de Solsona comença a desenvolupar un pla de seguretat viària elaborat pel Servei Català de Trànsit. Entre altres mesures, a partir del gener el nucli antic serà de circulació prioritària per al vianant.
· A partir d’aquesta tarda, els vehicles podran tornar a circular per l’avinguda de Sant Jordi. Tot i que els treballs d'urbanització no es completaran fins el mes que ve, s’hi permetrà el trànsit rodat amb la precaució pròpia de les zones d’obres.
· Una penjada de cartells a la plaça del Camp aquest vespre enceta la campanya per la consulta popular del dia 13. Els actes es reprendran diumenge a la tarda amb un concert a càrrec de diversos artistes locals amb Roger Mas al capdavant.
· Veïns i comerciants del nucli antic estan citats aquest vespre a una sessió informativa per l’inici imminent de les obres del carrer de la Regata. S’hi detallaran les alternatives de mobilitat.
· L’Ajuntament de Torà anirà al jutjat si el Departament de Governació porta fins al final la segregació d’algunes masies de Lloberola. El consistori té un informe de la Universitat de Lleida que tomba els arguments de la Generalitat.
· Queden en llibertat amb càrrecs quatre lladres de coure que van ser enxampats in fraganti a Olius. Aquesta la segona detenció en quinze dies a la comarca.
· L’Ajuntament de Solsona vol entrar a formar part del consorci del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. El ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció sol·licitant-ho.
·Joan Puigcercós es compromet amb els sindicats agraris de la comarca a vetllar perquè la reforma de l’impost de successions no impedeixi la continuïtat de les explotacions agràries. Ho va fer divendres passat en una completa jornada de treball al Solsonès.
·Veïns de Freixinet i Pinós impulsen una xarxa d'hortolans en els sis municipis del sud de la comarca. Aquests dies comencen a presentar la iniciativa en diversos nuclis.
· En esports, destaquem la presència del president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Casals, a la novena Nit de l’Esportista. Se celebrarà divendres que ve al Teatre Comarcal.
· La representació teatral de La Maternitat d’Elna és la primera cita cultural d’aquest cap de setmana. Ha estat una de les convocatòries que han despertat més expectativa entre la població.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí