divendres, 13 de novembre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 13 novembre 2009

Obertura
Les infraestructures viàries continuen sent una de les principals mancances al Solsonès. Així ho demostra el fet que el Pla Comarcal de Muntanya, que recull les inversions de tots els departaments de la Generalitat des d’ara fins al 2012, destina la meitat del pressupost a la construcció i millora de camins i carreteres. El document, aprovat aquesta setmana pel Consell de Govern, fixa en 78,6 milions d’euros la dotació econòmica per al Solsonès. Entre els projectes inclosos al Pla, en destaca la construcció de la variant de Santa Susanna, prevista per l’any que ve.
Titulars
· Diagnostiquen un càncer de pàncrees a l’alcalde, Xavier Jounou. En aquests moments està rebent un tractament de quimioteràpia per lluitar contra la malaltia.
· L’AMISOL assumeix la gestió del bar del Casal de Cultura i Joventut. L’entitat enceta així una nova etapa per a la integració laboral i social dels seus usuaris. Preveuen reobrir aquest espai la primera setmana de desembre.
· La Generalitat dóna el vistiplau a l’ampliació del sòl urbanitzable de l’alberg del Port del Comte. Aquesta setmana la Comissió territorial d’Urbanisme n’ha aprovat definitivament la requalificació de terrenys a la zona de Prats Donadó.
· L’Associació de Turisme de la Vall de Lord organitza un certamen inspirant-se en la llegenda dels Tres Savis Piteus. Diumenge al matí se celebra un concurs i una fira de la carbassa acompanyada de diversos actes lúdics per atraure el turisme a Sant Llorenç.
· Els Mossos d’Esquadra detenen a Clariana un grup de 10 lladres que robaven cable de coure de la línia d’alta tensió. Tots els membres de la banda han quedat en llibertat provisional.
· El Consell Comarcal estudia sis rutes de taxi per unir diversos punts del Solsonès i la capital els divendres al matí. El servei, que costaria dos euros als usuaris, podria posar-se en marxa a principis de l’any que ve.
· L’Ajuntament posa en marxa una campanya preventiva per eliminar les rates del clavegueram de la ciutat. El tractament es repetirà tres vegades més durant un any.
· En esports, com cada setmana, fem un repàs a les competicions de futbol, futbol sala i bàsquet que es disputen a casa nostra.
· L’agenda cultural ens porta demà al vespre una nova sessió del cicle de projeccions del Centre Excursionista. I diumenge, Joan Vilandeny amenitzarà el ball de la gent gran al Club Caixa Catalunya Sant Jordi a partir de les 7 de la tarda.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí