divendres, 7 d’agost del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 7 agost 09

Obertura
L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona vol posar, més que mai, la pell de gallina al públic assistent. Aquest és el lema i el propòsit de la vuitena edició del festival que s’encetarà dimecres i s’allargarà fins el dia 24. En una setmana i mitja, diversos indrets de la comarca però també Mollerussa i Lleida seran l’escenari de les actuacions de música de cambra d’alumnes i professors de l’AIMS. D’entre les novetats, en destaca l’estrena mundial d’una obra encarregada especialment per a l’ocasió a un compositor israelià, que es podrà sentir dimecres a la nit al Teatre Comarcal.

Titulars
· El sector turístic aguanta l’envestida econòmica durant el juliol amb un 60% d’ocupació als hotels i un 50% a les cases de turisme rural. La restauració ha patit un mes molt irregular, amb alguns establiments mantenint-se dins la normalitat i altres amb davallades de fins al 40%.
· El nombre de desocupats al Solsonès creix més d’un 12 per cent en un mes. A final de juliol hi havia 763 persones sense feina. Amb aquesta xifra, que s’atribueix al tancament d’EGO-Remco, a Solsona, i de Filsmit, a Olius, el Solsonès és la comarca de la Catalunya central amb un increment més accentuat de l’atur.
· Un incendi a Llobera i un altre a Pinell han cremat aquesta setmana 6 hectàrees a la comarca. La superfície afectada són bàsicament camps de conreu.
· L’Ajuntament de Solsona adjudica provisionalment l’obra de reforma de la teulada del Casal de Cultura. Té un pressupost de 53.000 euros, es preveu que els treballs s’iniciïn abans d’acabar l’estiu i que s’executin en dos mesos.
· El Centre Tecnològic convoca el primer concurs de projectes empresarials innovadors. Es prioritzaran les idees de negoci relacionades amb el desenvolupament rural i territorial. S’hi poden presentar propostes fins al 10 de setembre.
· Les famílies que vulguin escolaritzar els seus fills de 0 a 3 anys poden acollir-se als ajuts que ofereix l’Ajuntament de Solsona. Les bonificacions sobre la quota de la guarderia poden ser del 25 al 75 per cent en funció dels ingressos familiars. És una línia d’ajuts vàlida per a les dues llars d’infants de la ciutat.
· El Rotary Club dóna 600 euros a Fènix per a la compra de material informàtic. L’Associació d’Ajuda i Suport Contra el Càncer preveu tenir els estatuts aprovats aquesta tardor.
· La residència d’avis de Solsona se suma al Fons d’emergència social amb un donatiu de més de 200 euros. Aquest programa social compta ara amb prop de 19.000 euros.
· Roger Mas farà un avançament de les cançons del seu proper disc el mes que ve al Mercat de Música Viva de Vic. Per abans, però, el cantautor prepara alguna sorpresa per al públic solsoní. Amb el seu proper treball Mas retorna al pop-rock de Mística domèstica i Dp.
· L’exposició “L’esclat del Barroc”, instal·lada aquests dies a Sant Llorenç de Morunys, reivindica el llegat artístic de la nissaga d’escultors Pujol. L’obra més emblemàtica de la família va ser el retaule de la capella de la Mare de Déu dels Colls del santuari de la vila.
· Una mostra difon la història i el patrimoni de la Vall de Lord a Lleida. L’exposició es pot visitar fins el 20 de setembre a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.
· En esports, destaquem la victòria del Boca en el campionat de futbol 7 disputat el cap de setmana passat. En una final molt ajustada va guanyar el Borés Cuines per 0-1.
· L’agenda cultural de la comarca aquests dies és pràcticament eclipsada per la Festa Major de Sant Llorenç de Morunys, que s’allargarà fins dimarts. El concert a càrrec de Gossos i Dept., demà a la nit, és un dels principals reclams d’aquesta edició, que inclou teatre, balls, correfocs, exposicions, passacarrers, espectacles infantils i moltes altres propostes lúdiques i esportives.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí