dilluns, 31 d’agost del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 28 agost 2009

Obertura
Els ciutadans solsonins que utilitzen les bombones de gas butà com a principal font energètica per cuinar i escalfar l’aigua han vist aquest estiu que se’ls ha complicat les gestions de comanda i pagament del subministrament. El juliol els va arribar una carta de Repsol Butano que els informava del trasllat de l’agència distribuïdora a Tàrrega, situada a més de 60 quilòmetres de distància. Això fa que la comanda arribi més tard de l’habitual i que els consumidors s’hagin d’esperar al domicili per efectuar l’abonament de les bombones, fet que suposa un inconvenient sobretot per la gent que treballa. L’Ajuntament considera que aquesta prestació d’un servei de primera necessitat per a molts solsonins és deficient i molt millorable. Per això, s’ha dirigit a la companyia gasista per reclamar-li que reobri una oficina a la ciutat o bé faciliti una fórmula més àgil i pràctica perquè els abonats puguin fer el pagament de les ampolles. El consistori també ha informat d’aquesta situació la Direcció General d’Energia i Mines.
Titulars
. La Coma inaugura la primera fase d’un projecte que ha de dinamitzar el turisme del municipi i desestacionalitzar-lo perquè no es concentri només en la temporada de neu. Amb la col·laboració de l’estació d’esquí, diverses administracions i voluntaris de la Vall de Lord, l’Ajuntament duu a terme actuacions complementàries per atendre el visitant durant tot l’any.

. Guixers enllesteix la portada de llum a les masies de la parròquia de la Corriu. Ha estat un procés que ha durat tres anys i ha suposat una inversió d’uns 300 mil euros.

. Creix un 25 per cent el parc automobilístic de Solsona en cinc anys. Al 2008 hi havia a la ciutat més de 7.200 cotxes, camions i altres vehicles. És una tendència similiar en la del conjunt de les comarques centrals.

. Cambrils acull diumenge la primera festa de Convergència i Unió del Solsonès. Hi assistirà el portaveu de la federació al Parlament, Oriol Pujol. Els organitzadors plantegen aquesta jornada com un retrobament amb els simpatitzants i militants del partit dels darrers trenta anys.

. S’obren les inscripcions per a dos nous cursos de formació per a persones emprenedores. Comencen aquest setembre i els organitzen el Consell Comarcal i el Centre Tecnològic.

. L’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Solsona comença el repartiment del programa de la Festa Major. També s’han posat a la venda les entrades per a l’obra que Lacetània Teatre estrenarà el dia 6 de setembre. Aleix Albareda dirigeix La Nonna, de l’argentí Roberto Cossa.

. Cómo ganar dinero és el títol del llibre electrònic que ha publicat el solsoní Josep Àngel Colomés. Es tracta d’un manual d'autoajuda per oferir solucions pràctiques en temps de crisi. L’autor en signa la versió castellana com a José Ángel Hernández. El setembre es podrà comprar per Internet també en català.

. En la crònica esportiva, avui i demà el focus d’atenció se centra al pavelló vell solsoní, on s’hi disputen les 24 Hores de Futbol Sala Ciutat de Solsona. Hi participaran 10 equips, entre els quals hi ha el Boca, set vegades campió d’aquest tradicional torneig. Guanyador del Campionat de Futbol 7 i de l’Olius CUP, el Boca vol assolir el “triplet” solsoní.

. I en l’agenda, destaquem la primera Nit Literària i Musical de la Vall de Lord, demà, dissabte, al Centre Cultural de Sant Llorenç. Diverses entitats i artistes de la zona participaran en aquest muntatge coorganitzat per l'Associació de Jubilats l’Arcada i el Sol del Solsonès.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí