divendres, 14 d’agost del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 14 agost 2009

Obertura
La regidoria de Governació posarà en marxa el mes que ve una nova iniciativa per fomentar el civisme a la ciutat. Si fa un parell d’anys s’incidia en la retirada de les antenes parabòliques de les façanes dels edificis, ara es vol posar fi als excrements d’animals domèstics a la via pública. Fins a mitjans d’octubre, es durà a terme una campanya informativa per sensibilitzar la població. A partir d’aquesta data, els propietaris de gossos que no recullin les deposicions dels animals seran multats amb 40 euros. D’altra banda, a la tardor es revisarà la normativa per actualitzar-ne tant els continguts com l’import de les sancions.
Titulars
· Baixa lleugerament el preu de l’habitatge de nova construcció de Solsona durant els primers sis mesos de l’any. El preu per metre quadrat ha caigut 34 euros i se situa en els 1.375 euros. Amb un 2,4 per cent, el valor s’ha reduït menys que la mitjana de les capitals de la demarcació de Lleida.
· El Punt d’Informació de l’Energia de Solsona recomana als ciutadans interessats a acollir-se als ajuts de l’Institut Català d’Energia que preparin tota la documentació per presentar-la el mes vinent. Les línies de subvenció per instal·lar energies renovables i sistemes d'eficiència energètica s’atorguen per ordre d’entrada de les sol·licituds a la Generalitat.
· La Coma i la Pedra i La Molsosa reben més de 20.000 euros per a la redacció del catàleg de masies. Aquesta setmana la Generalitat ha resolt la convocatòria d’ajuts per a documents urbanístics.
· El prestigi dels professors de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona, solistes de les principals orquestres europees, són la clau de l’èxit d’aquest projecte pedagògic i artístic. Seixanta alumnes d’arreu del món s’apleguen aquests dies a Solsona per perfeccionar la seva tècnica musical.
· Els accidents laborals al Solsonès s’han reduït un 35% en el primer semestre de l’any. Malgrat això, es manté el nombre de víctimes mortals.
· El pantà de la Llosa del Cavall arriba a ple estiu pràcticament al màxim de la seva capacitat. Les reserves de l’embassament de Sant Ponç se situen al 75%.
· La dotzena Trobada de gegantons i altres elements folklòrics infantils de Sant Roc, que se celebra aquest cap setmana, commemora el cinquantè aniversari de la parella de gegantons de l’Ajuntament. D’altra banda, es reobrirà al públic la capella de Sant Roc després d’haver estat restaurada.
· L’elevada demanda obliga la Unió de Botiguers a ampliar les rutes nocturnes d’estiu. Les visites guiades s’allargaran fins el primer dijous de setembre.
· En esports, recordem que s’han obert les inscripcions per a les 24 hores de futbol sala, que es duran a terme l’últim cap de setmana d’aquest mes. El termini per apuntar-s’hi es tanca diumenge vinent.
· La festivitat de la Mare de Déu d’agost ens porta un munt de convocatòries culturals de festes majors arreu de la comarca aquest cap de setmana. També destaquem els concerts de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona al Miracle, Navès i Solsona.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí