divendres, 31 de juliol del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 31 juliol 2009

Obertura
L’Ajuntament de Solsona disposa de menys de 2 anys i mig per enllestir les obres del Pla d’Intervenció Integral del Nucli Antic. La Generalitat ha comunicat oficiosament l’acceptació de la pròrroga sol·licitada pel consistori per acabar d’executar totes les obres pendents. El calendari previst pels responsables municipals passa per finalitzar l’any que ve els treballs de remodelació dels carrers de la Regata i de Sant Llorenç i poder començar els de Llobera. El 2011 s’hauria d’haver executat almenys un tram del carrer del Castell. El ple municipal d’ahir al vespre va debatre sobre diversos punts relacionats amb el Pla de Barris. Un va ser la modificació del seu programa financer.

Titulars
· Un consorci format per l’Incasòl i l’Ajuntament a parts iguals gestionarà el desenvolupament de l’Àrea Residencial Estratègica de la Cabana del Màrtir de Solsona. En un futur, podran incorporar-se en aquest òrgan els propietaris dels terrenys afectats d’aquest nou sector.
· El Consell de Govern de la Generalitat ha aprovat aquesta setmana l’ampliació de les zones vulnerables per contaminació de nitrats. Al Solsonès, sis municipis queden afectats per la mesura que limita la dejecció de purins.
· La Generalitat invertirà més de 78 milions i mig d’euros al Solsonès en els propers 4 anys a través del Pla Comarcal de Muntanya. Es prioritzaran la millora de la C-26 i de l’accés al Port del Comte i la construcció del polígon industrial de Santa Llúcia.
· A mitjan agost és previst enllestir les obres del carrer de la Bòfia de Solsona. L’Ajuntament n'eixampla la vorera principal i hi reordena el sistema d’estacionament. Les places d’aparcament s’hi marcaran en bateria, amb la qual cosa n’hi cabran una dotzena més. Tot el carrer es convertirà en una via unidireccional de sortida a la rotonda.
· Les obres als dos pavellons solsonins obliguen a suspendre’n totes les activitats fins el 24 d’agost. Durant el setembre i l’octubre, els usuaris hauran de compartir el pavelló vell mentre finalitzen els treballs al nou.
· El Departament de Política Territorial i Obres Públiques inicia la redacció del projecte de millora d’un tram de la carretera de Sant Llorenç a Berga. S’hi construirà un pont per evitar una part del traçat de revolts molt pronunciats.
· Demà s’estrena a Solsona una nova oferta de visites guiades durant el mes d’agost. La gestionen conjuntament la Societat municipal de promoció turística i el Patronat Comarcal de Turisme. Com a novetat, en el mateix itinerari s’hi inclou una ruta pel nucli antic i una visita a la catedral i el Pou de Gel.
· L’Associació de Turisme de la Vall de Lord recupera la llegenda dels tres savis dels Piteus de Jacint Verdaguer com a esquer per organitzar la fira de la carbassa. El certamen se celebrarà a mitjan novembre i tindrà la complicitat d’establiments de restauració i comerços.
· El Fons d’emergència social de Solsona disposa ja de 18.500 euros. L’última aportació l’ha fet el Rotary Club de Solsona amb un ajut de 1.000 euros. En aquests moments s’estan atenent des dels Serveis Socials una vintena de famílies en situació de risc.
· Solsona escull la pubilla i les donzelles d’honor que seran proclamades a la plaça Major el 8 de setembre. Ariadna Serra, presentada pel Club Esportiu Arrels, prendrà el relleu de Laura Viladrich. L’acompanyaran Aina Sala i Nahir Pérez com a donzelles d’honor.
· El Consell Comarcal treu a concurs sis ofertes laborals per al Centre Sanitari. Estan vacants dues places d'infermeria, una d’auxiliar sanitari, una de fisioterapeuta i una de metge per a l’equip d’atenció domiciliària.
· Els Mossos d’Esquadra denuncien un jove solsoní que circulava amb moto a 170 quilòmetres per hora a Callús. Se li han retirat tots els punts i el permís de conduir durant 5 mesos.
· En esports, aquesta nit es decideix la final del Campionat de Futbol 7 en què han participat 16 equips durant tot el mes al camp solsoní. De 9 a 10 jugaran el Tifossi i el Versàtil per disputar-se el tercer i quart llocs del torneig. A la final, de 10 a 11 de la nit, lluitaran pel primer lloc el Cuines Borés i el Boca Júnior. El Campionat de Futbol 7 és una iniciativa esportiva de l’Oficina Jove del Consell Comarcal.
· L’agenda cultural ens porta propostes ben variades. Aquesta nit, concert de música de cambra al Teatre Comarcal, demà, últim Mercat dels Artesans de la temporada i durant tota la setmana, a Sant Llorenç, els actes previs a la Festa Major.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí