divendres, 21 d’agost del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 21 agost 2009

Obertura

Nova mesura per fer front a la situació de crisi econòmica. L’Ajuntament de Solsona ha posat en marxa un Servei d’Orientació Laboral gratuït per a les persones aturades. D’una banda, l’agent d’igualtat oferirà atenció personalitzada a totes aquelles persones que ho requereixin. D’altra banda, el mes d’octubre s’impartirà un curs per a les persones sense feina per tal que tinguin eines per a la recerca d’una nova ocupació. Especialment, es potenciarà la recerca de les habilitats de cada persona per trobar un lloc de treball adequat a les seves possibilitats.

Titulars
· Una plaga de tèrmits ataca diversos immobles del carrer del Castell. En la majoria de casos, l’afectació és exterior.
· El pavelló vell reobre les portes dilluns després de pràcticament un mes tancat pels treballs de millora. La setmana vinent es reunirà la Coordinadora Municipal de l’Esport per consensuar els horaris des d’ara i fins a l’octubre.
· L’onada de calor deixa màximes superiors als 35 graus a bona part de la comarca durant la setmana. Els canvis de temperatura entre dia i nit han superat en molts casos els 15 graus.
· Dos incendis en tres dies cremen sis hectàrees a Pinós. La ràpida actuació dels equips d’extinció va permetre controlar-los en menys d’una hora.
· El Centre Sanitari genera la meitat de l’aigua calenta sanitària que consumeix a través de plaques solars. La instal·lació s’ha posat en funcionament aquest estiu.
· Odèn acull diumenge la quarta edició del concurs de gossos d’atura del Montnou. S’hi reuniran pastors de renom com Jordi Muxach.
· La creació d’empreses a la comarca es va reduir un terç el 2008 respecte l’any anterior. Només es van engegar una vintena de negocis.
· La venda de cotxes nous cau un 36% al Solsonès. El mes passat tan sols se’n van comercialitzar 12.
· El consistori solsoní convoca una plaça per al Punt d’Informació de la Festa Major. Cal ser major d’edat i presentar la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció Ciutadana abans de dilluns.
· La pel·lícula "Caracremada" inclourà imatges rodades al Solsonès. La setmana passada l’equip va treballar a Navès.
· En esports, destaquem la celebració del segon quadrangular del Club Futbol Solsona el cap de setmana del 19 i el 20 de setembre. Hi prendran part, a banda dels amfitrions, els equips base del Barça, l’Atlètic de Bilbao i el Vilareal.
· En l’agenda cultural ens fem ressò dels últims concerts de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona. El primer serà avui a la nit a Sant Llorenç i la resta diumenge al migdia a Sant Julià de Ceuró i a la nit el de cloenda al Teatre Comarcal de Solsona.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí