divendres, 4 de setembre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 4 setembre 2009

Obertura

Els regidors del grup municipal de Convergència i Unió i els alcaldes de la comarca del mateix color polític no aniran al dinar institucional de la Festa Major que ofereix l’Ajuntament de Solsona. Així ho han anunciat aquesta setmana en considerar que davant la conjuntura de crisi econòmica actual, el consistori hauria de donar exemple contenint les despeses i cancel·lar l’àpat. Igualment, els convergents tampoc veuen amb bons ulls que l’alcalde no consensués amb totes les formacions que integren el consistori que en la invitació al dinar es demani una aportació de 10 euros als comensals per al Fons d’Emergència Social.

Titulars
· Els experts preveuen una bona temporada de bolets al Prepirineu i Pirineu. Els estudis del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya auguren una producció d’entr 60 i 80 quilos de bolets per hectàrea, entre comestibles i dolents.
· El Centre Tecnològic posa en marxa un projecte per analitzar els efectes del canvi climàtic sobre el món rural. Es desenvoluparà al llarg dels propers 3 anys i compta amb un pressupost de més de 2 milions d’euros.
· Les obres de la quarta i última fase de la sala polivalent de Solsona començaran aquesta tardor i finalitzaran en un termini de 9 mesos. L’Ajuntament les ha adjudicat provisionalment aquesta setmana. L’empresa seleccionada entre les 12 que es van presentar al concurs introduirà una dotzena de millores al projecte.
· L’atur al Solsonès puja un 10 per cent en un mes. En total hi ha 840 desocupats. D’aquets, prop de 700 són de Solsona. Guixers és l’únic municipi de la comarca sense cap aturat.
· Un ciclista solsoní de 35 anys mort sobtadament mentre disputava una cursa de resistència a Manresa. Toni López estava vinculat a diverses entitats solsonines com el Club BTT i la Junta del Carnaval.
· La davallada del 80% dels usuaris del bus interurbà fa reduir els trajectes de primera hora del matí. Segons el Consell Comarcal, la crisi econòmica i l’increment de l’atur ha fet disminuir el nombre de viatgers que l’utilitzaven per accedir als polígons de Solsona i Olius.
· Llobera adjudicarà la primera llicència de taxi del municipi. Entre les sol·licituds que concorrin al concurs, l’Ajuntament prioritzarà aquelles que corresponguin a veïns del poble.
· Retallen el pressupost de la Festa Major de Solsona però sense reduir-ne l’oferta habitual. El patrimoni folklòric continua sent el focus central de la celebració, que enguany recupera un element pirotècnic del segle XVII. També es commemoren els 50 anys de la restauració de la parella de gegants vells.
· La trobada d’acordionistes i el concert solidari del SOM enceten demà els actes previs de la festa major. El programa seguirà diumenge amb una altra cita tradicional, la caminada popular al Vinyet.
· El Casal Popular La Fura engega una campanya per penjar l’estelada als balcons de Solsona per la Festa Major i la Diada. D’aquesta manera anima els solsonins a reivindicar les llibertats nacionals dels Països Catalans.
· El Boca s’imposa a la final de les 24 hores de futbol sala Ciutat de Solsona celebrades el cap de setmana passat. Aquest és el tercer títol que aconsegueix l’equip en les competicions estivals de la comarca.
· I els dies previs a la Festa Major, l’agenda ens proposa diverses activitats per anar fent boca. Cinema a la fresca a la plaça de Sant Joan, doble concert solidari del SOM, la Trobada d'Acordionistesi la Caminada Popular al Vinyet són algunes de les convocatòries d’aquest cap de setmana.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí