divendres, 19 de juny del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 19 juny 09

Obertura
Nou calendari per la biblioteca comarcal de Solsona. Si es compleixen els terminis previstos, aquest equipament cultural serà una realitat la tardor del 2011. Ahir al vespre se’n va aprovar el nou projecte per unanimitat, després d’haver-lo de modificar a petició de l’Àrea de Biblioteques de la Generalitat. El canvi principal ve motivat per la reducció de la superfície de les instal·lacions per a una gestió més eficient. Això ha fet suprimir una planta i redistribuir els espais. Es tracta d’un projecte de consens municipal, però l’oposició subratlla que per a completar l’Illa Cultural cal repescar la proposta de construcció del Centre d’interpretació de la Festa basat en el món geganter, presentada el 2007.

Titulars
· El consistori inicia l’expedient de cessió al Departament d’Educació del terreny necessari per ampliar el pati del col·legi Setelsis. La superfície inclou el tram de carrer de Marià Fortuny afectat pel creixement de l’equipament escolar.
· L’Ajuntament i el sector privat fan un balanç positiu del treball conjunt en el primer semestre d’implantació del Pla Director Turístic de Solsona. Des de principi d’any s’han executat totes les actuacions immediates programades.
· La Generalitat tira endavant la construcció de la variant de la C-55 en el seu pas per Santa Susanna. S’ha publicat la declaració d’ocupació urgent dels béns i drets afectats per l’actuació. La nova carretera tindrà una longitud d’un quilòmetre i mig i comportarà la construcció de dues rotondes.
· El secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, assegura als representants institucionals de la comarca que la Generalitat té la voluntat d’agilitar la millora del traçat de la carretera c-26. El projecte constructiu del tram comprès entre Navès i l’Espunyola ja està enllestit i està pendent de la dotació pressupostària, prevista per a l’any que ve.
· Més d’un centenar d’hectàrees de conreu de Pinell es transformaran de secà a regadiu. Es tracta d’una compensació que el municipi tenia pendent arran de l’afectació d’una part del terme per la construcció de l’embassament de Rialb.
· Solsona acull demà la tercera marató de donació de sang, que es complementarà amb un ampli ventall d’actes lúdics. L’organització confia arribar als 300 participants.
· La trentena Festa d’homenatge als jubilats i pensionistes del Solsonès tanca diumenge la sisena Setmana de la Gent Gran. L’Ajuntament se’n mostra molt satisfet tant per l’increment de la participació del sector masculí com per la qualitat de les activitats.
· L’Ajuntament i la Policia Local de Solsona fan una crida per captar voluntaris per a l’operatiu del pas del Tour de França, que tindrà lloc el 10 de juliol.
· Dijous vinent s’enceta l’oferta d’activitats de l’Estiu a l’Escola. Aquest programa impulsat per la regidoria d’Educació i les associacions de mares i pares solsonines vol contribuir a la conciliació laboral i personal de les famílies durant les vacances escolars.
· Davant la manca de convocatòries esportives pròpia de l’estiu, us recordem el ventall d’ofertes multiesportives a Solsona i Olius.
· L’agenda cultural ve encapçalada per la presentació d’un recull poètic organitzada per Òmnium Cultural, demà al vespre. Diumenge al matí, el Grup de Natura del Solsonès ha preparat una sortida per fer un cens de papallones a Llobera.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí