divendres, 26 de juny del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 26 juny 09

Obertura
Ajuntament de Solsona, representants veïnals i operadors de telefonia mòbil consensuen un pla per regular el desplegament d’antenes al municipi. Ahir es va escenificar la signatura del pacte local que estableix l’ordenació d’aquest tipus d’infraestructures. És el resultat d’una prova pilot impulsada pel Departament de Governació en 6 municipis de Catalunya i que s’ha acompanyat d’un procés participatiu iniciat el desembre passat. Entre altres acords, les noves estacions base de telefonia mòbil s’instal·laran preferiblement en edificis de titularitat municipal. Així mateix, abans de final d’any les companyies minimitzaran les torres ja existents a la ciutat.
Titulars
· Llobera perd el 100% de la collita de cereal i colza en mitja hora. La pedregada d’ahir a la tarda també va afectar en menor mesura conreus de Riner, Pinós i Cambrils.
· La Generalitat invertirà més de 100.000 euros al Solsonès per a l’obertura d’àrees tallafoc. L’actuació serà possible gràcies a un acord signat amb el Consell Comarcal.
· 59 dels 61 alumnes del Solsonès que es van presentar a la selectivitat han superat les proves. A l’Institut Francesc Ribalta hi ha 2 alumnes que han tret més d’un 9.
· Navès aprova la primera fase de les obres d'electrificació del sector de Busa. El projecte beneficiarà 18 masies. Una vegada assegurat el finançament, després de molts anys de treballar-hi, el consistori confia poder començar els treballs aquest estiu.
· Clariana ja disposa d’una pista poliesportiva a la zona d’Hortoneda. L’Ajuntament ha lliurat unes claus a tots els domicilis del municipi perquè en puguin fer ús quan vulguin.
· La Generalitat elabora un Pla d’ordenació urbanística municipal per a Clariana de Cardener que no en permet el desenvolupament residencial ni industrial. L’alcalde, Albert Bajona, ja ha anunciat que l’Ajuntament votarà en contra d’un planejament que escanya el municipi.
· L’Ajuntament de Sant Llorenç signa un conveni amb la Generalitat per millorar el nucli antic de la vila. En aquests moments, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques treballa en la redacció del pla.
· La festa d’homenatge als jubilats aporta més de 1.500 euros al Fons d’Emergència Social. D’altra banda, el Rotary Club de Solsona lliura aliments a 3 famílies en situació de risc.
· Neix Fènix, l’Associació d’ajuda i suport contra el càncer del Solsonès. Miquel Montaner n’és el president de la junta provisional. Aquest diumenge se’n fa la presentació pública amb un concert solidari a l’església del Cor de Maria.
· La xarxa d’internet de l’Ajuntament posa en marxa una campanya per captar nous usuaris. Les persones que es donin d’alta abans de dissabte NO hauran de pagar la instal·lació ni cap tipus de quota fins al setembre.
· La formació de rock solsonina Despertadors Atòmics és finalista del concurs de maquetes Sona 9. Els concerts preliminars van començar dissabte a Lleida i seguiran demà a Banyoles i dimarts al Razzmatazz.
· En esports, diumenge se celebra la segona cursa de muntanya Puig-Arnau Pubilló a Canalda. L’organitzen els Fondistes del Solsonès i començarà a les 10 del matí.
· En l’agenda cultural d’aquest cap de setmana, posem de relleu dues cites musicals, totes dues demà, dissabte, a Solsona. A la tarda, la plaça Major serà l’escenari d’un concert de folk-rock a càrrec de l’anomenat Bob Dylan català, Narcís Perich i la Caravana de la Bona Sort! A les 10 del vespre, la catedral acollirà una actuació de l’Orfeó Nova Solsona titulada “Cantem poetes”.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí