divendres, 12 de juny del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 12 juny 09

Obertura

Nova mesura restrictiva per a l’activitat agrària al Solsonès. L’Agència Catalana de l’Aigua ha declarat com a zones vulnerables a la contaminació per nitrats d’origen agrari 6 municipis del sud de la comarca. La mesura limitarà la distribució de purins en aquesta zona fins al punt que caldrà reduir el nombre de caps de bestiar de les explotacions o incrementar el volum de terres necessàries per abocar aquests residus de les granges. El pla impulsat per la Generalitat ha provocat el rebuig unànime del Consell Comarcal, els ajuntaments afectats i els sindicats agraris, que han presentat un paquet d’al·legacions en contra del projecte. Consideren que la declaració de zones vulnerables dificulta l’activitat dels pagesos i en fa perillar la seva continuïtat.


Titulars
· Tot i el descens de vots que a la comarca pateixen el conjunt de partits en les eleccions europees, Convergència i Unió és la força amb més suport a cadascun dels municipis. A Solsona és l’únic partit que incrementa el nombre de vots, juntament amb el PP. L’abstenció al Solsonès és del 55 per cent, mentre que a Solsona, amb un 65,30 per cent, supera la de Catalunya. Els municipis on es va acudir menys a les urnes van ser Guixers, Olius i Castellar de la Ribera.
· El Departament d’Agricultura enllestirà la millora de diversos camins del Vinyet aquest estiu. Els treballs d’arranjament de 5 quilòmetres de vials principals tenen un pressupost de més de mig milió d’euros.
· Els veïns afectats per les obres del carrer de la Regata seran representats en una comissió de seguiment que es reunirà periòdicament a partir de l’inici dels treballs. D’aquesta manera l’Ajuntament vol facilitar una interrelació constant entre el consistori, l’empresa constructora i els veïns. És previst que les obres del carrer de la Regata comencin entre el setembre i l’octubre.
· El Ministeri de Medi Ambient adjudica la portada d’aigües de la Llosa al Solsonès, el Bages, l’Anoia, Lleida i Barcelona. Es preveu que els treballs es completin el 2011.
· Urbanisme aprova definitivament el POUM de Pinós. El creixement del municipi serà moderat, amb un màxim de 600 habitants, i es concentrarà a Ardèvol.
· Una veïna de Solsona de 54 anys perd la vida en un accident a Cardona. El sinistre es va produir dilluns al vespre quan el vehicle que conduïa va topar frontalment amb un tràiler.
· Solsona ja disposa del document oficial que acredita el reconeixement nacional de la Festa Major i els seus elements folklòrics. Aquest migdia Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, ha lliurat el diploma a l’Ajuntament, la Confraria de la Mare de Déu del Claustre i l’Agrupació de Geganters a la sala de plens del consistori.
· Solsona viu immersa aquest cap de setmana en la tradicional festa del Corpus. La roda de foc, demà al vespre, i la processó i els ballets, diumenge al migdia, en seran els actes centrals.
· Montserrat Carulla interpreta "Itinerari de paraules" diumenge a l’escenari solsoní. És un dels principals reclams del programa de Corpus d’aquesta edició.
· La informació esportiva ve encapçalada pel segon torneig de futbol de la categoria alevina. L'organitza el Club Futbol Solsona i es duu a terme demà al matí al camp de futbol.
· A banda dels actes del Corpus, que se celebra durant tot el cap de setmana, l’agenda cultural ens porta la festa del barri de Sant Antoni de La Plana, demà, dissabte.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí