dijous, 9 d’abril del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 10 abril 2009

Obertura
La restricció del trànsit al nucli antic de Solsona és un tema que genera diversitat d’opinions cada vegada que es posa sobre la taula. En aquesta ocasió, la regidoria de Governació ha decidit prohibir l’aparcament a la plaça Major al·legant la seva condició de pol d’atracció turístic i en comprovar que la rotació de vehicles era escassa. Aquesta mesura s’aplicarà a partir de dimarts. La notícia ha agafat per sorpresa els botiguers del centre històric, que no creuen que deixar lliure de vehicles estacionats la plaça sigui la solució. Per a la UBIC, caldria un replantejament global de les zones d’aparcament de la ciutat per tal de facilitar els fluxos comercials.

Titulars
· L’ocupació per Setmana Santa es manté similar a la d’anys anteriors. El sector que ha percebut menys els efectes de la crisi és el del turisme rural, amb un grau d’ocupació que frega el 100 per cent.
· Les institucions locals i els centres de secundària preparen una campanya per potenciar els cicles formatius a les comarques veïnes. Una de les iniciatives que es volen posar en marxa és la creació d’una borsa de famílies per acollir estudiants.
· L’Ajuntament de Sant Llorenç aprova un pressupost de 2 milions d’euros per a l’actual exercici. Les principals inversions seran la construcció de la primera fase de la piscina descoberta i l’adequació del clavegueram del carrer del Torrent de les Salines.
· Montse Culell vol acabar la legislatura com a regidora d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Llobera. Tot i les crítiques d’Unió, Culell continuarà dins la corporació com a regidora independent.
· El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Solsona entra en vigor. Aquesta setmana se n’ha publicat l’aprovació, l’últim pas necessari per la seva aplicació.
· Esquerra Republicana demana al Consell Comarcal que s’arrangi un tram perillós de la carretera de Freixinet a Santa Susanna. El grup comarcal dels republicans reclama també que se’n millori la senyalització.
· La direcció de la JNC exposa a Solsona les mesures concretes que presentaran al Parlament per fer front a la crisi que afecta els joves.
· El Consell Comarcal assumeix diverses competències en matèria de consum. El president, Marià Chaure, n’ha signat aquesta setmana el conveni amb la Generalitat.
· El consistori de Navès encarrega un avantprojecte d’ampliació de l’edifici de l’Ajuntament. L’últim Ple ha aprovat la proposta i l’alcalde confia a poder començar les obres aquest any.
· El Patronat Comarcal de Turisme impulsa rutes guiades arreu de la comarca. El servei es posarà en marxa aquesta mateixa primavera.
· Glòria Sala és l’autora del cartell de la 57a Fira de Sant Isidre, una al·legoria sobre el treball de la terra del camp per preparar la collita i l’organització del certamen. Així mateix, l’organització ha anunciat que dimarts s’obre el període d’inscripcions per als joves interessats a treballar a la Fira.
· Els embassaments del Solsonès es troben, de mitjana, a un 90% de la seva capacitat. Aquesta xifra representa pràcticament el doble del seu estat ara fa un any.
· En esports aquests dies es produeix un parèntesi en el calendari de competicions de la majoria de clubs. Toi això, hem de destacar les brillants actuacions dels dos clubs de patinatge solsonins al campionat provincial disputat el cap de setmana passat al pavelló de Solsona.
· L’agenda cultural ens porta el mercat dels artesans, demà a la tarda, i la darrera funció del cicle teatral escenes diumenge a la nit.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí