divendres, 17 d’abril del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 17 abril 2009

Obertura
La gestió econòmica de l’Ajuntament va ser, en l’anterior legislatura, un dels principals cavalls de batalla entre govern i oposició. A l’inici d’aquest mandat, l’executiu municipal va encarregar un estudi econòmic i financer per conèixer la situació de les arques municipals entre els anys 2005 i 2007. El document, que s’ha fet públic aquesta setmana, posa de manifest que l’estalvi net era negatiu, és a dir, que les despeses superaven els ingressos, i que l’endeutament era del 80%. A més, l’informe assenyala que durant aquest període es va utilitzar de forma recurrent la venda de patrimoni per finançar les inversions. El grup municipal de Convergència i Unió ha anunciat que no farà declaracions fins que hagi analitzat l’estudi, que no va arribar a les seves mans fins ahir.

Titulars
· Comencen les obres del projecte d’eliminació de barreres arquitectòniques de més envergadura que s’ha fet fins ara a Solsona. Es faran més d’una vintena d’actuacions entre la plaça de Sant Jordi i el Centre Sanitari per facilitar el pas de les persones amb mobilitat reduïda i amb problemes de visió.
· Detenen un empresari de Solsona per la seva presumpta vinculació amb la banda de narcotraficants de Lleida desarticulada la setmana passada. Juntament amb un veí de Balaguer,el solsoní hauria finançat una partida de 20 quilos de cocaïna.
· L’Oficina del Nucli Antic i Promoció Turística Municipal registra 160 visitants per les vacances de Setmana Santa. La majoria provenen de la demarcació de Barcelona. El Pou de Gel bat un rècord de visites, un total de 340, entre els dies 4 i 13.
· Port del Comte tanca una temporada excel·lent amb 145.000 esquiadors. Es tracta del registre més elevat de visitants dels últims 10 anys.
· Una cinquantena d’alumnes de primària han participat al servei de Patis Oberts durant la Setmana Santa. L’assistència s’ha duplicat respecte la darrera edició.
· Des de demà i fins dissabte que ve, tota la població de Solsona amant de la música, la dansa i el teatre està convidada a participar a la Setmana Cultural. És una iniciativa de l’Escola Municipal de Música per als alumnes i el públic en general.
· Les obres d’Antoni Fernàndez, Xavier Solé i Anna Terricabras, principals novetats editorials del Solsonès aquest Sant Jordi. Es tracta de dues novel·les i un conte infantil il·lustrat.
· Un intercanvi de llibres serà la principal activitat d’aquest Sant Jordi a Sant Llorenç. Es durà a terme dissabte que ve a la plaça Major de la vila.
· Llobera asfaltarà diversos vials a d’aquí a un parell de mesos. Les obres es finançaran a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.
· A banda del calendari de competicions esportiu d’aquest cap de setmana, ens fem ressò de la victòria dels dos equips del Club Bàsquet Solsona en un torneig internacional a França.
· L’agenda cultural l'encapçala el 40è aniversari de l'Esplai Riallera, demà a la tarda, amb activitats per a tots els públics.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí