divendres, 13 de febrer del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 13 febrer 2009

Obertura
L’abocador de Pinós és, una setmana més, al punt de mira de l’actualitat de la comarca. Si la setmana passada us parlàvem de les característiques del projecte i us anunciàvem la celebració d’una reunió informativa, en aquesta ocasió parlem de reaccions. Tret de l’alcalde, Josep Isanta, ningú més s’ha manifestat públicament a favor de la construcció d’un dipòsit de residus industrials i urbans a Pinós. Tant els veïns que van intervenir en la reunió informativa, com El Comú, han mostrat el seu rebuig al projecte. Per la seva banda, els 5 municipis que limiten amb la zona on es preveu construir l’abocador han posat un ultimàtum a Isanta. Si no retira el projecte abans del 23 de febrer, buscaran altres fórmules per emprendre accions i expressar la seva oposició a l’abocador de Pinós. Davant de la mala acollida de la iniciativa, l’alcalde s’ha compromès a celebrar una consulta popular si així ho acorda el Ple municipal.

Titulars
· Josep Pelegrina és el nou president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona. El director de la Fira del Trumfo i la Tòfona substitueix des d’aquesta setmana Francesc Ester. Tot i això, la composició de la junta de l’UBIC es manté pràcticament igual. En aquesta nova etapa, l’entitat vol centrar-se en el seu vessant estrictament econòmic i comercial.
· El Patronat Comarcal de Turisme i els ajuntaments de la Vall de Lord arriben a un acord per potenciar l’Oficina de Turisme de Sant Llorenç de Morunys. Entre altres actuacions, s’està creant un punt d’informació tàctil que funcionarà les 24 hores, s’ha contractat una tècnica de turisme i s’ampliaran les instal·lacions de l’Oficina per ampliar els serveis del Centre BTT.
· Els diputats de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya i la Diputació de Lleida fan palès el seu suport al Solsonès davant del que consideren un abandonament per part del govern català. Avui una representació del grup convergent a la Cambra ha estat a l’Oficina parlamentària del Solsonès.
· Joan Angrill i Joan Figueras, membres de la comissió de Medi Ambient d’El Comú, elaboren un estudi d'eficiència energètica de les instal·lacions municipals de Solsona. El següent pas, segons la formació política, ha de ser la creació a l’Ajuntament d’un punt d’informació i assessorament sobre l’estalvi energètic i les energies renovables en l’àmbit domèstic.
· Els docents solsonins se sumen a les concentracions contra la política educativa del conseller Maragall. Ahir al migdia i a la tarda van celebrar actes de protesta davant de l’Ajuntament.
· Una quinzena de persones de disciplines diverses creen l’Associació d’Amics del Bisbe Deig. L’entitat neix amb la intenció de donar a conèixer la figura del ja desaparegut bisbe emèrit de Solsona.
· El Centre de Desenvolupament Rural Integrat elabora un atles dels municipis rurals de Catalunya. Conté dades i indicadors econòmics, de població, medi ambientals i de planificació territorial.
· Ja es pot consultar al web de l’Ajuntament de Solsona l’últim número de la revista ‘El Portal’. El tema central parla de la diversitat d’obres públiques que començaran aquest any. El racó de les entitats es dedica al Solsonès Obert al Món i l’entrevista, al metge Antoni Fernàndez.
· En esports, com cada setmana, farem un repàs als calendaris de competició de bàsquet, futbol i futbol sala.
· L’agenda d’aquest cap de setmana té com a protagonistes indiscutibles els actes previs al Carnaval. En destaquen l’entrega de bojos, demà, dissabte, a la nit, i el ball d’assaig, diumenge.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí