divendres, 27 de febrer del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 27 febrer 2009

Obertura
Fa dos divendres us anunciàvem l’ultimàtum expressat pels alcaldes dels municipis limítrofs amb Pinós i contraris a la construcció d’un abocador de residus urbans i industrials. Estaven disposats a organitzar manifestacions i altres accions si l’alcalde Josep Isanta no retirava la idea de procedir en aquest projecte abans de dilluns 23 de febrer. Doncs no serà necessari. En un nou episodi d’aquest assumpte que tanta oposició social ha generat en pocs dies, l’alcalde de Pinós ha comunicat que fa marxa enrere en aquesta empresa. Molt a contracor, Josep Isanta, afirma que no tirarà endavant la iniciativa per evitar una fractura social. Però això no l’impedeix reiterar la seva clara aposta per una instal·lació que considera que hauria resolt la manca d'infraestructures que pateix Pinós.

Titulars
· Solsona és la capital catalana amb un creixement de l’índex d’atur més elevat. Per comarques, el Solsonès és la tercera de Catalunya amb un augment més significatiu del nombre d’aturats, del 107%.
· Tret de sortida a les obres d'urbanització de l’avinguda de Sant Jordi. Els treballs, que es preveu que s’allarguin fins a l’estiu, no implicaran cap tall de trànsit.
· El consistori alerta d’una possible estafa de gas als domicilis de Solsona. Dos ciutadans han denunciat aquest presumpte frau a l’Ajuntament.
· El president de l'Associació de Festes del Carnaval qualifica de gran èxit l’edició d’enguany. Joan Casals en valora l’elevada concurrència, la participació de les comparses i socis i la coordinació amb la Colla Gegantera. Creu que s’ha assolit un bona convivència entre els actes nocturns i les convocatòries de dia.
· Convergència i Unió qualifica de parany per a l’Ajuntament de Solsona l’Àrea Residencial Estratègica. El diputat Carles Sala remarca que el CEIP El Vinyet i l’Institut, equipaments que hauria d’assumir al 100 per cent la Generalitat, seran assumits a mitges amb el municipi.
· Les entitats socials i econòmiques del Solsonès traslladen al diputat d’Iniciativa Francesc Pané les seves demandes. Entre les peticions, en destaca la de l’Associació de Dones del Solsonès per reclamar més places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.
· Olius preveu enllestir la primera fase de la nova casa consistorial aquest estiu. La construcció de l’edifici, que s’ubicarà a la plaça de l’Olivera, s’iniciarà amb 130.000 euros del fons d’inversió local.
· El Cedricat organitza unes jornades sobre menjadors escolars sostenibles. Es durà a terme el proper dia 7 en el marc de la Fira del Trumfo i la Tòfona.
· Els Premis Drac i un concert amb Maria del Mar Bonet són primeres iniciatives de ressò del grup local d’Òmnium Cultural del Solsonès. Ja s’ha obert el termini de presentació de treballs al certamen literari, els premis del qual es lliuraran per Sant Jordi.
· El solsoní Carles Santasusagna explica en un llibre les seves vivències en una granja situada enmig de la selva amazònica. Santasusgna viu a la Guaiana Francesa des de fa més de 20 anys.
· En esports, com és habitual, fem un repàs de les convocatòries a casa de futbol, bàsquet i futbol sala. I hem de posar de relleu la ratxa de victòries de l’Elefant en la lliga d’escacs de Lleida, que de moment el fan líder.
· L’agenda cultural ens porta tres propostes per al públic infantil. Cinema per demà, dissabte, titelles gegants per a diumenge i un conte a la biblioteca, dilluns.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí