divendres, 20 de febrer del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 20 febrer 2009

Obertura
La tranquil·litat de la qual presumeix Solsona durant l’any queda trencada aquesta setmana pel Carnaval. Els colors de les comparses, els gegants bojos i la música del Bufi prenen els carrers des d’ahir i fins dimecres. El programa presenta els actes de sempre: la baixada de boits d’aquest vespre, la penjada del ruc, demà, el sermó i les contradanses de diumenge... Però també hi ha alguns canvis. El secret del matarruc d’honor es revelarà a la tarda en lloc del vespre i participarà en la inauguració del mercat i de les exposicions. A més, les obres a les rotondes obligaran a modificar el recorregut dels passacarrers de diumenge i dilluns, que començaran a la plaça del Camp baixant cap a la Plaça Major. Tot això, enmig de la celebració dels 25 anys de la Draca, i amb la voluntat de la Junta de potenciar els actes de carrer i fomentar la col·laboració de tothom a la festa.

Titulars
· Les obres de la rotonda del portal del Pont s’enllestiran el març. Tot i les peticions de l’Ajuntament, Carreteres no obrirà el trànsit en aquesta zona per Carnaval per motius de seguretat.
· El Solsonès rebrà prop de 3 milions i mig d’euros de subvenció del Pla Únic d’Obres i serveis d’enguany. La majoria de projectes consisteixen en la construcció d’equipaments i en la millora de les comunicacions viàries.
· Una tala de pollancres al torrent de la font de la Mina suscita les crítiques d’alguns veïns de Solsona. L’Ajuntament, en canvi, argumenta l’actuació per motius de seguretat, ja que els arbres eren molt vells, i remarca que disposava dels permisos corresponents.
· Nova adhesió en contra de la construcció d’un abocador a Pinós. Unió de Pagesos ha demanat a l’Ajuntament que aturi el projecte i a la Generalitat que en revoqui l'autorització.
· El jutge de Solsona secunda la vaga de dimecres passat, tot i que la majoria de jutges i magistrats de Lleida van decidir no sumar-s’hi. Joan Cardona reclama més recursos tècnics i personals per al jutjat solsoní.
· L’Ajuntament de Solsona incorpora la figura de l’agent d’igualtat, amb una tècnica que s’encarregarà durant dos o tres anys a treballar per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit laboral, primer dins el consistori i després, en l’entorn social i empresarial de la ciutat.
· Una avaria en el servei de banda ampla deixa un miler d’usuaris sense internet durant pràcticament tot un dia. Jounou utilitza per primera vegada el telèfon de l’alcalde, una línia directa amb la companyia Telefònica, per demanar explicacions.
· Aquesta setmana s’ha posat en marxa l’Oficina del Nucli Antic i Promoció Turística de Solsona al número 11 de la plaça Major. Hi treballen dues tècniques municipals i està obert matí i tarda. A partir de l’estiu també es preveu obrir els caps de setmana.
· L’Ajuntament de Solsona treballa en l’elaboració d’un web adreçat als infants de la ciutat. Es posarà en marxa les properes setmanes i contindrà activitats de tot tipus i un espai per a opinar.
· El Centre Tecnològic i professors universitaris bolivians duen a terme un project de cooperació per millorar la gestió forestal en aquest país de l’Amèrica Llatina. Aquesta setmana els investigadors de Bolívia han fet estada a Catalunya per conèixer-ne algunes experiències pràctiques.
· L’Institut Francesc Ribalta realitzarà aquest mes de maig les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior. És la primera vegada que aquests exàmens es duen a terme al Solsonès.
· El calendari esportiu d’aquest cap de setmana queda reduït. No hi haurà competicions ni de futbol federat ni de la lliga comarcal de futbol sala.
· En l’agenda farem un repàs a les convocatòries del Carnaval, que continuen aquesta tarda amb la tradicional baixada de boits pel carrer del Castell.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí