divendres, 5 de desembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 5 desembre 2008

Obertura

Abans d’acabar l’any, l’executiu municipal solsoní haurà materialitzat un dels principals compromisos de l’acord de govern. De fet, es tracta d’un dels punts que va aixecar més expectatives de la campanya electoral d’Esquerra Republicana. Es posa en marxa el servei d’Internet sense fils a preus assequibles. Des d’ara ja es poden donar d’alta els ciutadans que vulguin accedir a Internet de banda ampla a unes velocitats que van dels 512 KB als 2 MB. S’inicia un període de prova pilot de tres mesos, fins que el consistori adjudiqui definitivament l’explotació de la xarxa a un operador. En la presentació pública del nou servei, dimecres al vespre, es va omplir la sala cultural de l’Ajuntament.

Titulars

· L’Associació de Productes Artesans i de Qualitat organitza un mercat d’artesans per promoure els productes autòctons. Se celebrarà a la plaça Major de Solsona el proper dia 20 a la tarda.
· Treballadors de Tradema es concentren en aquests moments davant la fàbrica. Protesten contra el procediment sense negociacions a través del qual l’empresa està reduint la plantilla.
· El sistema de recollida d’escombraries al nucli antic es modifica a partir de l’1 de gener. Les bosses deixaran de recollir-se amb un vehicle i s’hauran de dipositar en contenidors de rebuig que es col·locaran en quatre punts del centre històric.
· Les cambres de comerç i l’Administració local del Solsonès, el Ripollès i el Berguedà celebra avui un acte unitari a Berga per reivindicar la millora de la C-26. Paral·lelament, el grup parlamentari de Convergència i Unió ha presentat una proposta a la cambra catalana reclamant finançament per arranjar el tram d’aquesta carretera d’entre Navès i Montmajor.
· El fons estatal d’inversió local atorga 1,6 milions d’euros a Solsona per invertir el 2009. L’equip de govern està estudiant els projectes als quals es destinarà aquesta elevada quantitat de recursos. Al conjunt del Solsonès li toquen 2,3 milions.
· Telecomunicacions i manca de mà d’obra qualificada, principals preocupacions que els empresaris traslladen al secretari d’Indústria i Empresa, Antoni Soy. Divendres passat Soy es va reunir amb un col·lectiu representatiu del sector, amb l’Ajuntament i amb els directius del Centre Tecnològic.
· L’oposició solsonina posa de manifest la manca de visió de l’equip de govern per resoldre les problemàtiques de la ciutat. La denúncia arriba després del rebuig d’una moció amb mesures per pal·liar la crisi presentada per Convergència i Unió en el darrer ple.
· El Consell Comarcal posa en funcionament un servei de canguratge per a infants menors de 3 anys. El programa pretén millorar la conciliació de la vida laboral i familiar donant resposta a necessitats puntuals o imprevistes.
· En esports, òbviament, centrem l’atenció en la vuitena Nit de l’Esportista del Solsonès. El certamen, que se celebra aquest vespre al Teatre Comarcal, presenta algunes novetats en el format.
· L’agenda cultural ens porta dilluns els primers actes a favor de la Marató de TV3. A la tarda, al Club Caixa Catalunya Sant Jordi, es farà una marató de ball.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí