divendres, 12 de desembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 12 desembre 2008

Obertura
La polèmica dels presumptes vols d’avionetes que sembraven iodur de plata s’ha donat per tancada. Ahir a la tarda, els responsables del Departament d’Interior ho van comunicar al president de l’ADF Sòl Verd, els alcaldes que en formen part i el president del Consell. Després de mig any d’investigacions policials, la Generalitat ha posat fi a aquest tema en considerar que ja s’han esgotat totes les línies. Ni les anàlisis d’aigua, ni el tipus d’aparells que sobrevolaven el Solsonès ni les vendes de les empreses subministradores de iodur de plata no mostren cap evidència que s’hagi dut a terme aquesta pràctica.


Titulars
· El gerent del Centre Sanitari passarà a cobrar 70.000 euros anuals. El Ple del Consell Comarcal va aprovar ahir al vespre l’increment de la seva remuneració en un 13 per cent. Els consellers comarcals d’Esquerra i El Comú van votar-hi en contra, mentre que el PSC s’hi va abstenir.
· El Consell Comarcal aprova un pressupost per al 2009 de més de 9 milions i mig d’euros. És el segon més elevat en la història de l’ens inter-muni-ci-pal. EL capítol més important correspon a les inversions, gran part de les quals se les endú el Pla de camins.
· L’Ajuntament solsoní penalitza dos autors de pintades a netejar el parc de l’Hort del Bisbe. Són menors d’edat i e consistori considera més efectiu que realitzin tasques per a la comunitat que sancionar-los econòmicament.
· La Generalitat inicia el procediment per annexionar les masies de Lloberola i Llanera al municipi de Llobera. Es dóna resposta, així, a una reivindicació de més de 20 anys.
· Solsona contractarà 5 nous treballadors per desenvolupar el pla del Nucli Antic. A través de plans d’ocupació, s’incorporaran al desplegament d’aquest projecte un agent groc, dos oficials de paleta i dos peons.
· La Generalitat concedeix mig milió d’euros al Solsonès per impulsar el desenvolupament econòmic de la comarca. D’altra banda, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha atorgat 25.000 euros per a la neteja de la neu de les carreteres.
· Artur Mas es mostra satisfet a Solsona amb el suport que rep Convergència i Unió a la comarca i al conjunt de les Terres de Lleida. Aquest matí el dirigent nacionalista s’ha reunit amb militants i simpatitzants del Solsonès i ha visitat el mercat.
· Felip Vendrell publica la història d’infantesa de tretze àvies de pagès en el seu últim llibre, titulat Camí d’anada. L’obra és fruit d’una sèrie d’entrevistes que l’escriptor de Riner ha realitzat a dones de la comarca durant quatre anys.
· El secretari de Telecomunicacions insta les petites i mitjanes empreses a reinventar-se aprofitant la crisi. Jordi Bosh va inaugurar ahir a Solsona unes jornades per fomentar l’ús de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació entre els empresaris.
· Solsona se solidaritza amb La Marató de TV3 amb un esmorzar, un concert musical i un campionat de botifarra. Diumenge passat es van recollir prop de 700 euros en una marató de ball.
· L’Ajuntament de Solsona reprèn les sessions informatives per a nouvinguts. L’agent d’acollida els explica els recursos públics que els ofereix la ciutat en els àmbits de l’educació, la sanitat i els serveis socials i les normes de convivència veïnal.
· En esports, us anunciem el calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala per aquest cap de setmana.
· L’agenda cultural d’aquest cap de setmana ens mena a Navès, on se celebra la Fira de Santa Llúcia. Teatre, pallassos, artesania i exposicions diverses són els ingredients d’aquesta cita anual.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí