divendres, 19 de desembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 19 desembre 2008

Obertura
12.400.000 euros. Aquesta és la xifra amb què es nodriran les arques municipals l’any que estem a punt d’encetar. Els vots de l’equip de govern van permetre aprovar ahir un pressupost de contenció per la conjuntura econòmica actual. Gairebé la meitat del pressupost es destinarà a inversions de grans obres que s’arrosseguen d’anteriors exercicis. Les principals actuacions seran la construcció de l’Illa Cultural i la urbanització del sector de l’avinguda de Sant Jordi, així com l’execució de la darrera fase de la sala polivalent. El grup municipal de CiU va votar negativament a aquests números al·legant, entre altres motius, que el capítol d’inversions no és suficient.

Titulars
· El POUM de Solsona supera l’escull definitiu per entrar en vigor. La Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central, reunida aquesta setmana a la ciutat, n’ha acordat l'aprovació definitiva i la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat. L’Ajuntament ho ha celebrat i es compromet a obrir un procés participatiu a partir de la segona meitat del 2009.
· L'Ajuntament de Solsona aprova el Pla parcial del polígon de Santa Llúcia elaborat per l'Incasol. D'aquesta manera es desencalla la urbanització del nou sector industrial de la ciutat, que es durà a terme en dues fases. Preveuen poder començar les obres l'any que ve.
· L’Ajuntament de Solsona es dota d’una ordenança per regular les construccions al Vinyet. L’objectiu d’aquesta mesura és evitar la proliferació d’edificacions no vinculades a l’activitat agrícola.
· Olius inicia els treballs del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. La voluntat del consistori és contenir el creixement del municipi amb la consolidació de les urbanitzacions existents al Pi de Sant Just. El POUM d’Olius es redactarà en un termini de nou mesos.
· El Consell Comarcal assumeix el cost de manteniment de vials per les nevades. L’ens denuncia la negativa de la Generalitat ha atorgar la subvenció al Consell per distribuir-la directament entre els ajuntaments.
· L’accident d’un camió a Clariana va obligar a tallar la carretera de Manresa durant més de dues hores dimarts a la tarda. La retirada de la càrrega escampada per la calçada va provocar retencions fins ben entrat el vespre.
ROSER: L’ONG solsonina SOM enceta demà el programa d’activitats del seu desè aniversari. Dóna el tret de sortida aquest any commemoratiu per a l’entitat l’economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres.
· El concurs de nadales i dibuixos del Consell Comarcal registra una elevada participació. S’hi van presentar prop de 500 treballs.
· L’escola El Vinyet treu a concurs el disseny del seu logotip. L’obra guanyadora s’emportarà 200 euros.
· En esports, entitats com el Club Bàsquet Solsona s’endinsen de ple en el parèntesi nadalenc amb convocatòries extraordinàries com la Trobada d’escoles de bàsquet de la Catalunya central i la torronada del club. Però a banda d’això, continuen els partits de la Lliga Comarcal de Futbol Sala i alguns partits a casa de futbol del Solsona i l’Arrels, i de futbol sala de la mà de la Penya Barcelonista.
· De les múltiples convocatòries d’agenda per aquest cap de setmana en destaca el Mercat dels Artesans. Serà demà, dissabte, de 5 a 9 del vespre a la plaça Major.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí

NOTA: La setmana vinent no hi haurà Informatiu. Ens retrobem el divendres 2 de gener!