divendres, 28 de novembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 28 novembre 2008

Titulars
La crisi econòmica i les mesures que es poden adoptar en l’àmbit local per pal·liar-ne els efectes en les economies familiars va escalfar el debat en el Ple municipal de Solsona, ahir al vespre. El que semblava una sessió de tràmit, es va convertir en un plenari de discrepàncies polítiques i retrets entre el govern i oposició. Els principals cavalls de batalla de la moció presentada per CiU van ser la taxa d’obertura d’establiments comercials, la congelació de la plantilla municipal i el ritme de les inversions previstes en el pressupost d’enguany. L’alcalde va valorar positivament l’aportació dels convergents però va justificar el vot negatiu dels regidors de l’equip de govern adduint que algunes propostes ja s’estan aplicant i d’altres són un brindis al sol.

Obertura
· El Bisbat al·lega que no disposa de prou capellans per fer una missa del gall prou digna per retransmetre-la per TV3. Els motius d’aquesta decisió s’han fet públics després que l’alcalde es reunís amb el bisbe per fer-li arribar el malestar de la ciutadania.
· Navès i Clariana contracten un tècnic per fomentar projectes complementaris a l’agricultura. L’objectiu d’aquesta iniciativa és evitar que els joves marxin a viure a fora d’aquests municipis per motius laborals.
· L’estació d’esquí del Port del Comte avança l’inici de temporada i obre 16 pistes aquest cap de setmana. Les condicions de fred i les nevades han afavorit la producció de neu artificial suficient per garantir una bona esquiada.
· L’Ajuntament de Solsona presentarà públicament dimecres que ve el projecte de la xarxa d’internet sense fils. A partir de dijous, els usuaris que ho vulguin podran sol·licitar d’acollir-se al període de prova pilot.
· Una vintena de dones del Solsonès han presentat denúncies per violència de gènere en el que portem d’any. Aquest cap de setmana es commemora el dia internacional contra aquesta xacra social amb xerrades i un partit de bàsquet.
· L’Ajuntament de Clariana de Cardener ha adjudicat les obres de millora de nou camins rurals. Les previsions passen per executar-les a la primavera.
· Quatre famílies de Clariana s’acullen al servei gratuït de suport a la gent gran. El consistori ha contractat una persona a través d’un pla d’ocupació per assistir aquelles persones que tenen problemes de mobilitat o viuen soles.
· El complex de les salines de Cambrils disposarà l’estiu que ve d’unes eres que mostraran l’elaboració de la sal. La recuperació d’aquest element costarà uns 60.000 euros.
· El Sol del Solsonès impulsarà un projecte per sensibilitzar els joves sobre les malalties mentals. L’entitat va signar ahir un conveni de col·laboració amb La Caixa, que hi aportarà prop de 3.000 euros.
· Al Solsonès el 2007 van registrar-se un 14 per cent menys de naixements i a Solsona, un 18 per cent menys respecte l’any anterior. La taxa de natalitat a la comarca se situa al 10,2 per cent, una xifra inferior a la mitjana catalana, que és de l’11,2 per cent. D’altra banda, el Solsonès és la comarca de la Catalunya central amb el nombre més elevat de naixements de pares estrangers.
· En esports, com de costum, us avancem el calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala previstes per aquest cap de setmana.
· L’agenda cultural destaca aquest cap de setmana la programació especial per commemorar el 25è aniversari de la reobertura del Museu Diocesà i Comarcal.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí