divendres, 7 de novembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 7 novembre 2008

Obertura
Via lliure per a la construcció dels parcs eòlics d’Olius. La Generalitat ha donat llum verd aquesta setmana al projecte del Villaró. Entre aquest i el parc de la Torregassa, que ja tenia el vistiplau d’Urbanisme, Endesa té permís ara per instal·lar un total de 25 aerogeneradors al municipi. Segons fonts de l’Ajuntament d’Olius, el desenvolupament d’aquests parcs eòlics anirà lligat, molt probablement, a la resolució del contenciós administratiu del projecte de Pinós, ja que l’empresa treballa en un pla global en el conjunt del Solsonès.
Titulars
· Solsona aprova l’últim tràmit municipal del Pla Urbanístic. El darrer pas perquè el projecte pugui entrar en vigor serà el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central, que es reunirà a la ciutat el 9 de desembre.
· Les obres de reasfaltatge de l’entorn de la rotonda i l’avinguda del Pont obliguen a tallar-hi la circulació durant tot un dia. Aquesta mesura s’adoptarà el dimarts 18 d’aquest mes.
· Els ajuntaments de la Vall de Lord demanen suport econòmic al conseller de Governació per tirar endavant un centre d’interpretació de la natura. Jordi Ausàs va fer ahir a la tarda una visita oficial a La Coma.
· L’Ajuntament de Pinós treu a concurs l’asfaltatge del camí de Sant Just d’Ardèvol. El pressupost base de licitació és de prop de 150.000 euros.
· El Consell Comarcal executarà de forma imminent obres de millora de la seguretat a la carretera que uneix Coll de Jou amb el Port del Comte. En aquests moments, el projecte es troba a informació pública.
· Llobera aprova inicialment per segona vegada el planejament urbanístic. El creixement del municipi es concentrarà al voltant de l’Hostal Nou.
· Un centenar de participants d’arreu de món es reuneixen a Solsona per cercar fórmules de correponsabilitat social per garantir la gestió dels boscos. Aquesta setmana el Centre Tecnològic ha acollit el sisè Fòrum Internacional de Política Forestal.
· Els socialistes catalans demanen al govern de Madrid mig milió d’euros pel Centre Tecnològic. La petició s’ha fet en forma d’esmena als pressupostos generals de l’Estat per l’any que ve.
· L’Hospital Pere Màrtir Colomés desenvolupa un projecte de rehabilitació física a la zona enjardinada del centre. L’Obra Social La Caixa hi destina 12.500 euros.
· L’Ajuntament de Solsona aprova dos projectes de senyalització comercial i patrimonial. La regidoria de Promoció Econòmica i Turisme vol implementar-los abans de final d’any.
· En esports, destaquem una nova fita de la patinadora solsonina Rosa Isanta. El cap de setmana passat es va proclamar campiona de la Copa Catalana de Patinatge Artístic.
· L’agenda cultural ve encapçalada per la primera edició de la Fira del Bolet i del Boletaire del Solsonès. Una sortida micològica i un mercat diumenge al matí en seran els principals ingredients.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí