divendres, 21 de novembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 21 novembre 2008

Obertura
Solsona ja té sobre la taula un full de ruta per desenvolupar-se turísticament. L’Ajuntament i els responsables de Turisme de la Generalitat han presentat aquesta tarda al sector hostaler i comercial de la ciutat el Pla Director per als propers 4 anys. S’hi fixen un total de 146 actuacions concretes que tenen l’objectiu de fer de Solsona una destinació turística competitiva, comercialitzar la marca de la ciutat i apostar per la innovació. Els potencials que es volen posar de relleu amb aquest pla són la tradició gegantera i el barroc. Un dels propers passos serà la creació d’una Comissió Tècnica i Estratègica que impliqui tant l’Administració com el sector privat.
Titulars
· El Solsonès és una de les comarques pioneres en formació d’adults de Catalunya. Ahir es va inaugurar l’ampliació del centre, que s’apropa als 500 alumnes.
· El Centre d’Estudis Lacetans i l’Arxiu Comarcal signaran un conveni aquest dilluns per un fons documental sobre mitjans del segle XX. S’hi recollirà informació d’entre la primera república i el primer franquisme.
· L’Obra Social de La Caixa aporta 30.000 euros a un projecte del Centre Sanitari per acompanyar les persones grans o dependents al metge o al centre de dia. La iniciativa es posarà en marxa el 8 de gener.
· Els responsables de la diòcesi es neguen que TV3 retransmeti la missa del gall des de Solsona. Els motius d’aquest rebuig no s’han fet públics.
· Els càrrecs electes de l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal no s’incrementaran el sou el proper exercici. Aquesta és una de les mesures d’estalvi dels ens locals davant la crisi econòmica.
· Fa 25 anys que el Museu Diocesà i Comarcal es va reobrir. Per celebrar-ho, s’ha organitzat una programació especial el cap de setmana vinent.
· El Centre Tecnològic presenta divendres vinent una obra completa sobre el medi natural al Solsonès. A banda d’identificar les espècies de flora i fauna i els hàbitats de la comarca, s’hi descriuen les fórmules de gestió i conservació.
· El creixement econòmic del Solsonès es va frenar fins al 5% durant l’any passat, segons l’Anuari Comarcal que Caixa Catalunya ha tret a la llum aquesta setmana. El descens es reparteix de forma equitativa entre els tres sectors productius.
· El Port del Comte es converteix en la primera estació d’esquí del complex cultural Catalunya en Miniatura. Aquesta maqueta ha tingut un cost de 60.000 euros que s’han finançat a través d’inversions públiques i privades.
· El Centre Tecnològic acollirà una jornada per fomentar l’ús de les noves tecnologies de la informació a les petites i mitjanes empreses. Se n’acaba d’obrir el període d’inscripcions.
· En esports, destaquem la presentació dels equips del Club Futbol Solsona, diumenge a la tarda. D’altra banda, a partir de la propera jornada es podrà tornar a participar a la travessa de la lliga comarcal.
· L’agenda cultural ens porta a la cloenda del 250è aniversari de l’escola de la Companyia de Maria, demà, dissabte. A la sala cultural de l’Ajuntament hi haurà una taula rodona sobre aquest projecte educatiu.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí