divendres, 14 de novembre del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 14 novembre 2008

Obertura
La regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de Solsona està treballant a contrarrellotge perquè abans de final d’any es visualitzi la voluntat de resoldre el dèficit de senyalització de la ciutat. És una de les reivindicacions dels sectors comercial i hostaler reïteradament manifestades. Ara, l’Ajuntament ha pujat al tren d’una línia de subvencions del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa per posar-hi fil a l’agulla. Amb la implementació d’un projecte de senyalització comercial i un altre de senyalització patrimonial, comença a executar-se el Pla Director Turístic de Solsona.
Titulars
· El Departament d’Agricultura pavimentarà l’any que ve cinc quilòmetres de camins rurals de Solsona. El projecte ja ha estat aprovat i es troba en la fase de licitació. El cost d’aquesta actuació supera els 500.000 euros.
· La Junta del Centre Sanitari debat la possibilitat de crear una comissió assessora amb representants del teixit associatiu vinculat a la salut de la comarca. Malgrat això, la proposta es condiciona al funcionament del consell consultiu que impulsa la Generalitat.
· L’Ajuntament de Solsona treu a concurs les places de coordinador general i cap de recursos humanes. Fins ara, aquests dos llocs de treball eren càrrecs de confiança.
· La Diputació considera que la construcció de la variant de Su no és una obra d’urgència. Ahir ho va posar de manifest el president, Jaume Gilabert, en la seva visita a la comarca.
· L’Ajuntament de Sant Llorenç supedita l’inici de les obres de la tercera fase del monestir a la subvenció compromesa per part de la Generalitat. La restauració ha quedat aturada fins que no es concreti l’aportació de l’1 per cent cultural.
· L’Ajuntament de Solsona i la Fundació Família i Benestar Social torna a convocar el procés d’adjudicació de pisos protegits de la promoció de la plaça de Sant Jordi. N’han quedat una vintena de vacants de tres i dues habitacions.
· Les taxes d’àmbit comarcal es mantenen per l’any vinent llevat de l’impost que han de pagar els ajuntaments per l’ús de l’abocador.
· L’Ajuntament de Solsona demana una reunió amb la conselleria de Cultura per parlar del futur del Museu Diocesà. Ho ha fet per carta a instàncies del Centre d’Estudis Lacetans i amb el suport exprès d’una trentena d’entitats sòcio-culturals.
· Una sessió de titelles basada en un clàssic de Carles Riba obre aquest diumenge el Cicle d’Espectacles Infantils. Enguany els plats forts seran el Mag Lari i el pallasso Marcel Gros.
· L’Escola de Música de Solsona acull la quarta edició del taller de cobla, organitzat conjuntament amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Instruments com la tenora, el tible o el flabiol desperten cada vegada més interès entre els alumnes de música.
· El consistori solsoní convoca diversos concursos nadalencs per ambientar la ciutat durant les festes. Com cada any, es pot participar a les convocatòries per la Postal de Nadal, els aparadors o els pessebres.
· En esports, us anunciem el calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala previst per aquests dies.
· L’agenda cultural ens porta una activitat força intensa amb propostes de titelles i cinema per a la mainada. També aquest cap de setmana s’enceten dos cursos, el de sardanes i el de cuina i organització domèstica.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí