divendres, 16 de maig del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 16 maig 2008

Obertura

Aquest migdia el conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Jordi Ausàs, ha inaugurat la cinquanta-sisena Fira de Sant Isidre. El bestiar i l’artesania són els sectors que s’han volgut potenciar enguany des de l’organització. Pel que fa als animals, hi ha uns 200 exemplars, entre els quals destaca el sector boví i la recuperada mostra d'oví. Ausàs ha subratllat la singularitat del certamen solsoní, que ha qualificat com un referent per al conjunt del país.

Titulars

· Joan Boada assegura que els Mossos d’Esquadra estan investigant els presumptes vols d’avionetes sobre el Solsonès des de l’estiu passat. Malgrat això, fins ara no s’han trobat indicis ni de vols ni del suposat ús de iodur de plata per desfer tempestes.
· Pinós també celebra la seva fira d’artesania aquest diumenge amb un programa variat d’activitats. Abans, però, demà, dissabte, es commemorarà el Dia del Municipi.
· Malgrat l’increment de les reserves dels embassaments amb les precipitacions dels darrers dies, tot apunta que es mantindran les restriccions d’ús d’aigua potable per regar horts i jardins i omplir piscines. A Solsona, el govern municipal anunciarà dilluns si manté la vigència del ban de la sequera.
· Una desena d’abonats d’Odèn, de la zona del Montnou, continuen sense servei de telefonia més de deu dies després de l’avaria general que va patir el municipi. L’Ajuntament lamenta la manca d’informació per part de Telefònica per conèixer quan es restablirà el servei completament.
· El Centre Sanitari posa en marxa un programa per transportar avis i persones amb dificultats per desplaçar-se a les visites mèdiques.
· Una xerrada de Dani Ramírez i un concert de Dept, plats forts de SOLSJOVE. La primera trobada de joves del Solsonès se celebrarà al Santuari de Pinós dissabte vinent.
· La Generalitat informa d’un cas de vaca boja provinent d’una granja de Llobera. L’alcalde d’aquest municipi, Josep Colell, afirma que es tracta d’un animal d’una explotació que ja ha tancat.
· Alerten que gairebé la meitat dels joves menors de 18 anys han consumit alcohol o tabac alguna vegada. És una de les principals conclusions exposades en la segona taula rodona del Pla Antidroga del Solsonès.
· 8 de cada 10 assalariats del Solsonès treballen en petites o microempreses. El 90% dels treballadors d’aquestes companyies són de la comarca.
· L’últim Pla forestal aprovat pel govern de la Generalitat preveu dues actuacions al Solsonès per aquest any i el vinent. La primera consistirà en treballs de protecció de marges del riu Cardener i la segona, en la millora d'infraestructures per a la prevenció d’incendis.
· La Fira del Caçador avança la seva celebració. Es durà a terme el primer diumenge de juny per evitar coincidir amb l’inici de la temporada de caça.
· Surt a concurs l’adjudicació del servei de bar per al quiosc que l’Ajuntament instal·la a la plaça del Camp durant els mesos d’estiu.
· La cinquena Setmana de la Gent Gran de Solsona augmenta la participació amb unes 300 persones. La regidoria d’Acció Social en fa un balanç molt positiu.
· En esports, destaca la segona edició de la cursa El Corriol. Se sortirà de la Mare de la Font diumenge a les 10 del matí.
· La Fira de Sant Isidre acapara l’atenció de l’agenda d’aquest cap de setmana. Aquests dies també es pot visitar un ampli ventall d’exposicions en diferents indrets de la ciutat.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí