divendres, 9 de maig del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 9 maig 2008

Obertura
La inquietud per la finalitat dels vols d'avionetes que sobrevolen la comarca comença a rebre alguna resposta per part de la Generalitat. El secretari general del Departament d'Interior, Joan Boada, es reunirà amb els alcaldes dels municipis que integren l'ADF Sòl Verd dimecres que ve a Solsona per parlar sobre aquesta qüestió. La preocupació sobre el tema ha fet que les quatre formacions polítiques amb presència al Consell Comarcal hagin consensuat una moció reclamant que s'investiguin els vols. Ahir al vespre, el ple de l'ens la va aprovar per unanimitat.
Titulars
· Llum verd inicial al Pla Comarcal de Muntanya 2008-2012. Durant els propers mesos s'hi podran presentar les al·legacions pertinents.
· Els vots de l'equip de govern del Consell Comarcal aproven una moció sobre la Llei de la Dependència. L'oposició s'hi posiciona en contra en considerar que l'ens no és el lloc per debatre aquesta qüestió.
· L'ens intermunicipal aprova definitivament la modificació dels estatuts del Patronat Comarcal de Turisme. La presència obligatòria del vicepresident i el dipositari i la flexibilització de les funcions en són els principals canvis.
· L'Ajuntament de Solsona comprarà motocicletes per la Policia Local. D'aquesta manera, es facilitaran els desplaçaments dels agents del cos.
· Últimes jornades de la cinquena setmana de la gent gran, que ha registrat un augment notable de participació. La caminada de dimecres va reunir un total de 120 persones.
· Una quarantena de veïns de Cambrils, sense telèfon des de fa una setmana. Telefònica preveu resoldre l'avaria al llarg del dia d'avui.
· El Solsonès organitzarà una trobada anual i itinerant dels joves de la comarca. La primera se celebrarà el 24 de maig a Pinós.
· Comencen les obres de la nova urbanització del Port del Comte, a Prat Berlà. Es preveu construir-hi uns 400 habitatges, que es construiran a mesura que es vagin venent.
· En esports, destaca el subcampionat de Catalunya de bàsquet assolit per les jugadores del Solsona-Torelló el cap de setmana passat.
· L'agenda cultural ens porta una activitat lúdica. El Centre Excursionista ha programat per diumenge la 15a edició de la caminada popular de Solsona.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí