divendres, 8 de febrer del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 8 febrer 2008

Obertura
Donar solució al coll d’ampolla de l’avinguda del Pont i millorar-ne el pas de circulació de vianants han estat uns deures pendents per als successius ajuntaments, però que sempre han estat al punt de mira dels grups municipals. L’equip de govern de Jordi Riart ja havia plantejat la proposta de construir-hi una passarel·la. Però no ha estat fins ara, coincidint amb l'imminent inici de les obres de les rotondes davant del garatge Muntaner i el portal del Pont, que l’executiu municipal ha reclamat a la Generalitat que en faci un projecte. Una possible opció és l’ampliació d’una de les dues voreres, la de la banda de Cal Silo, ja que ara només fan un metre noranta. L’altra fórmula és la construcció d’un pas paral·lel a l’actual estructura. Així mateix, us avancem que Carreteres ha confirmat a l’Ajuntament que la construcció de les dues rotondes començarà el març.
Titulars
· La multitudinària participació registrada als actes de carrer i nocturns del Carnaval fa d’aquesta edició la millor dels quatre últims anys. Joan Codina, actual president de l’Associació de festes, no preveu presentar-se a les eleccions en el si de la junta d’aquest any.
· Els consistoris de Solsona i Cardona estrenyen llaços per impulsar serveis públics mancomunats. La primera iniciativa en la què es treballa és la recollida de la fracció orgànica, que podria ser una realitat el 2009.
· L’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal i la Cambra de Comerç signen un conveni per fer front a la falta de mà d’obra qualificada. Entre les propostes, en destaquen la introducció de la figura de l’aprenent i la formació de comandaments intermitjos.
· Creix la cobertura d’internet de banda ampla al Solsonès. La instal·lació d’una nova antena a La Coma donarà servei als habitants del Port del Comte.
· Dimarts que ve els ajuntaments de Solsona i Sant Llorenç de Morunys presentaran públicament la proposta de modificació els estatuts del Centre Sanitari. Tots dos consistoris han enviat, a més, una carta als alcaldes de la comarca convidant-los a analitzar conjuntament el document.
· L’Ajuntament d’Olius treu a concurs públic l’adjudicació de les obres de l’escola bressol municipal. El termini d’execució de les obres és de quatre mesos.
· El Partit Popular dóna el tret de sortida a la precampanya electoral al Solsonès amb la convicció que recuperarà l’escó per Lleida.
· L'Associació de familiars de malalts mentals i drogo-dependents Sol del Solsonès impulsa l’elaboració del Pla Estratègic Antidroga de la comarca, un projecte pioner al país. L’Ajuntament de Solsona s’hi ha sumat aquesta setmana amb la signatura d’un conveni.
· El consistori solsoní i el Solsonès Obert al Món signen un conveni per assegurar la continuïtat del concert solidari de la Festa Major. Enguany arriba a la desena edició.
· Mans Unides del Bisbat de Solsona finançarà dos projectes a l’Àfrica amb més de 160.000 euros.
· En esports destaquem la tercera prova estatal de Cross Country que es disputa aquest cap de setmana a Olius. És l’única que se celebra a Catalunya.
· L’agenda cultural l’encapçala la celebració del Carnaval a Sant Llorenç. Els jocs populars i la música en seran els protagonistes.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3