divendres, 22 de febrer del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 22 febrer 2008

Obertura
El principal eix viari que enllaça el Solsonès nord amb la capital de comarca ja es pot convertir en una carretera oficial, amb nom i codi, i amb una administració titular reconeguda. Madrid ha fet efectiu el traspàs de competències de la carretera i el pantà de la Llosa del Cavall, tant reivindicat des de la comarca. Els alcaldes més directament afectats pel vial han rebut amb satisfacció la notícia perquè, tot i que arriba amb molt retard, després de vuit anys d’estrenar la infraestructura, ara tenen una garantia que algú es farà responsable del seu manteniment. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques és a partir d’ara el titular del vial, mentre que Medi Ambient ho és de l’embassament.
Titulars
· L’Ajuntament de Solsona vol que el Departament d’Educació creï una Oficina Municipal d'Escolarització a la ciutat per facilitar les gestions a les famílies solsonines. El consistori pretén que sigui una realitat aquest mateix any.
· Tret de sortida a la campanya per les eleccions generals al Solsonès. Convergència proposa una conferència d’Oriol Pujol per aquest vespre i Iniciativa inaugura dilluns la seva oficina parlamentària.
· Disposar d’una eina orientativa per a la gestió municipal. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament solsoní encarregarà un estudi econòmic i financer del primer mig any de legislatura.
· La Secretaria de Joventut de la Generalitat admet que falta coordinació entre els agents implicats en la lluita contra les drogues. Ho va posar de manifest el coordinador territorial, Jordi Satorra, en la primera sessió del Pla Estratègic Antidroga del Solsonès.
· La quarta edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona passarà de 12 a 30 expositors. El certamen, que manté el mateix esquema dels darrers anys, tindrà lloc el proper cap de setmana.
· La plaça del Camp de Solsona acollirà a l’abril la primera Fira del vehicle d’ocasió. Hi prendran part pràcticament tots els establiments del sector automobilístic de la ciutat.
· En esports, fem un repàs al calendari de competicions del bàsquet, el futbol i la lliga de futbol sala.
· El plat estrella de l’agenda d’aquest cap de setmana és l’espectacle Bufaplanetes del cèlebre mim Pep Bou. Serà diumenge a la tarda al Teatre Comarcal.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3