divendres, 15 de febrer del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 15 febrer 2008

Obertura
En l'enèsima obertura de l’Informatiu sobre el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Solsona, el POUM, finalment podem anunciar que el document és a les portes de ser aprovat definitivament i entrar en vigor. El Ple va donar la seva conformitat al text refós amb els vots favorables de l’equip de govern i l'abstenció de l’oposició. El projecte, gestat durant prop de quatre anys i reivindicat per tots els grups municipals durant encara més anys, sembla que és a tocar de ser l’eina de regulació del creixement urbà de la ciutat. Totes les forces haurien preferit que el POUM s’hagués endut una aprovació per unanimitat. Amb tot, la controvertida decisió sobre el traçat de la futura variant ha estat l’impediment d’aquest consens. La circumval·lació es construirà pel sud del municipi, tal com ha defensat l’executiu. Tanmateix, Convergència i Unió manté que és el traçat nord el més avantatjós per al futur desenvolupament de la ciutat.
Titulars
· L’Ajuntament de Solsona fa el primer pas per crear una empresa municipal de turisme. Ahir se’n van aprovar inicialment els estatuts amb els vots en contra de Convergència i Unió.
· L’executiu municipal rebutja una moció de Convergència i Unió que demanava la retirada del Pla Territorial Parcial de les Comarques Centrals.
· El Consell Comarcal dóna el vistiplau definitiu al conveni del Pla de Camins. S’ha reduït el nombre de vials de 32 a 29 i s’ha ampliat el termini d’execució de 2 a 3 anys.
· El Solsonès reclama a la Generalitat que es prevegi la ubicació d’un heliport entre Solsona i Olius per a les emergències mèdiques i fer front als incendis.
· L’Ajuntament de Solsona, la Vint-i-quatrena i l’Agrupació de Geganters endeguen un procés de revisió del protocol del folklore geganter. Enguany es compleixen 25 anys de la seva aprovació i se’n vol reeditar el text.
· L’equip de govern vol que la Generalitat tingui en compte Solsona com a possible seu dels serveis territorials de la futura vegueria de la Catalunya Central. Amb tot, aquest punt, que es preveia votar en el Ple municipal d’ahir finalment es va retirar a petició de Convergència i Unió per debatre-ho prèviament.
· El conseller d’Agricultura anuncia a Solsona que el Departament no té previst obrir una línia d’ajuts per pal·liar els efectes de la sequera. D’altra banda, Llena s’ha compromès a finançar la primera fase de l’arranjament de camins del Vinyet, que sumen més de 5 quilòmetres.
· La Junta de Govern Local ja ha trobat un solar per aixecar-hi el centre cívic. És un terreny municipal de 900 metres quadrats situat entre el carrer de Sant Agustí i Cal Cabanes. Ara el consistori el cedirà al Departament de Governació perquè en comenci els tràmits de redacció del projecte.
· La regidoria de Joventut prioritza la constitució d’un Consell Municipal de la Joventut i la construcció d’un espai jove per aquesta legislatura.
· Avui s’obre el termini de presentació de sol·licitud d’ajuts per rehabilitar façanes i cobertes del nucli antic. La convocatòria de subvencions del pla de barris romandrà oberta fins a mitjans de novembre.
· El padró municipal de Solsona supera ja els 9.500 habitants. Amb un 20% de nouvinguts, la ciutat és la tercera de la Catalunya central en percentatge d’immigració.
· Els ajuntaments de Solsona i Sant Llorenç defensen que la seva proposta de modificació dels estatuts del Centre Sanitari s’allunya de qüestions partidistes. Aquesta setmana s’ha fet la presentació pública del document.
· Aquesta setmana s’ha posat en marxa un grup de treball del Solsonès impulsat pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa amb la col·laboració de les institucions locals. També en formen part agents econòmics i socials de la comarca. Es reunirà semestralment i tractarà projectes sobre recerca, indústria, comerç, turisme i artesania.
· Veïns de Llanera i Lloberola demanen passar a formar part de Llobera i del Solsonès. D’altra banda, els ajuntaments de Torà i Llobera pugnen sobre la pertinença del dolmen de Llanera en el seu terme municipal.
· El dia 9 de març podran exercir el seu dret de vot un total de 6.207 solsonins. D’altra banda, aquesta setmana s’ha fet el sorteig dels membres que integraran les meses electorals.
· En esports, fem un repàs al calendari de competicions de futbol, futbol sala i bàsquet.
· Pel que fa a l’agenda d’activitats d’aquest cap de setmana, el Grup de Natura i el Centre Excursionista del Solsonès proposen una sortida original, una excursió nocturna amb raquetes de neu fins al pic de l’Estivella.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3