divendres, 29 de febrer del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 29 febrer 2008

Obertura
L’atenció a la gent gran de Solsona fa un pas més endavant. A partir del 17 de març, el servei de repartiment d’àpats a domicili s’amplia fins a una vintena de llars. L’èxit de la prova pilot que es duia a terme des del mes d’abril amb 11 persones dependents de la ciutat, ha fet que el consistori s’hagi plantejat de fer-lo extensiu a més usuaris. En l’avaluació de la primera fase de funcionament, totes les parts coincideixen a dir que ha suposat una millora substancial en la qualitat de l’alimentació de les persones grans.
El preu per dia que han de pagar els usuaris, normalment persones grans amb dificultats per fer-se el menjar, s’apujarà, tot i que continuarà sent simbòlic, de 3 euros i mig al dia. La resta del cost serà sufragada pel Xec Servei del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona. Per beneficiar-se d’aquesta prestació, en tots els casos, caldrà una valoració tècnica prèvia dels Serveis Socials.

Titulars
· Els marxants del mercat de Solsona reben noves instruccions de l’Ajuntament per deixar neta la via pública quan acaben la jornada. També s’han reubicat algunes parades per millorar la mobilitat del mercat.
· El projecte de la nova escola de Sant Llorenç es començarà a redactar durant el mes de març. L’Ajuntament confia que les obres es puguin executar el 2010.
· Els agents econòmics de Solsona entren a formar part de la Comissió de seguiment dels Residus Sòlids Urbans. Aquesta setmana se n’ha fet la primera reunió de legislatura.
· Els ciutadans poden fer aportacions sobre el Protocol del folklore geganter de les diades del Corpus i la Festa Major fins al 16 de març. Cal signar les opinions, que es poden fer arribar a l’Ajuntament per correu electrònic o bé a través d’unes butlletes.
· En el bloc electoral, us parlarem de la xerrada sobre economia d’Oriol Pujol i la inauguració de l’oficina parlamentària d’Iniciativa al Solsonès. A més, també us anunciarem els actes de campanya per als propers dies.
· L’exdelegat de la cooperativa lleidatana a Solsona assegura que no s’ha quedat mai amb un cèntim de ningú. Aquesta setmana s’ha celebrat el judici a l’Audiència de Lleida en el qual se l’acusa d’haver estafat 500.000 euros.
· El Solsonès reedita la Guia d’establiments hotelers i de restauració de la comarca amb l’objectiu de promocionar el sector turístic. S’hi pot trobar informació d’una vuitantena d’establiments, de gastronomia i festes.
· Als productes locals de qualitat del Solsonès els manca una relació fluïda amb els canals de distribució. És una de les principals conclusions de la diagnosi elaborada pel Cedricat per encàrrec del Consell Comarcal.
· Pren possessió del càrrec la primera dona a la plantilla de la Policia Local. Amb Eva Ayala ja són 10 els efectius del cos policial. La intenció del consistori és d’arribar als 14 a final de legislatura.
· La regidoria d’Acció Social oferirà un ball al mes pels jubilats i pensionistes de la ciutat.
· L’escola Setelsis celebra una jornada de portes obertes diumenge al matí.
· En esports, destaca la celebració de la primera volta iniciació de patinatge artístic. Serà durant tot el cap de setmana al pavelló i l’organitza el Club Patinatge Solsonès.
· L’agenda se centra aquest cap de setmana en la quarta Fira del Trumfo i la Tòfona, amb la venda de patates autòctones, productes artesans d’alimentació, exposicions, espectacles de carrer, tastets, concursos i altres propostes per a tots els públics
.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3