divendres, 1 de febrer del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 1 febrer 2008

Obertura

La variant de la C-55 passarà finalment pel sud de Solsona. L’equip de govern va expressar ahir aquesta decisió en l’última reunió de l’Ajuntament amb la Comissió de seguiment del POUM abans de sotmetre aquest punt a la votació del Ple el dia 14. Cap dels dos traçats ha rebut el suport majoritari dels agents representats dins aquest òrgan de caràcter consultiu. Esquerra, El Comú i el PSC s’han decantat pel sud, igual que els transportistes, els contractistes i promotors i el Consell de la Gent Gran. La variant nord, en canvi, ha tingut el consens del grup municipal de Convergència i Unió, l’Associació d’Empresaris, els arquitectes i els aparelladors. Tot i això, la menor afectació de les masies del Vinyet i de la zona forestal, la més fàcil accessibilitat per al transport pesant, i el fet de trobar-se en un vessant més assolellat són punts a favor que han estat decisius per a l’executiu municipal.

Titulars

· Solsona alerta de la situació d'excepcionalitat davant la sequera i l’increment del consum d’aigua respecte l’any passat. La majoria de captacions de la xarxa municipal d’aigua funcionen a la meitat de la seva capacitat.
· L’equip de govern del Consell Comarcal està estudiant la proposta de modificació dels estatuts del Centre Sanitari presentada pels ajuntaments de Solsona i Sant Llorenç. La reducció del pes polític de la junta és un dels aspectes que Convergència i Unió no veu de bons ulls.
· Aquesta setmana s’ha aprovat la creació del Govern de Salut del Bages-Solsonès. Hi són representats tots els municipis i els consells d’alcaldes de totes dues comarques. L’objectiu principal d’aquest ens és la descentralització de la gestió sanitària.
· Funerària del Bages ha iniciat els tràmits per posar en marxa serveis funeraris privats a Solsona. L’Ajuntament garanteix que continuarà oferint el servei municipal.
· Solsona edita un pòster amb consells per a la convivència veïnal. Aquesta iniciativa, impulsada juntament pel consistori i el Pla de Ciutadania i Immigració, és fruit d’una sèrie de reunions amb associacions i comunitats de veïns.
· Els estudiants universitaris del Solsonès podran acollir-se a les beques de la Generalitat. El Govern Català ha inclòs la comarca a la convocatòria d’enguany juntament amb l’Alt Pirineu i l’Aran.
· Escoles, entitats i clubs esportius poden presentar sol·licituds d’ajuts del Consell Comarcal a partir de la setmana que ve. Enguany l’ens comarcal ha aprovat adjudicar un total de 27.000 euros en subvencions.
· Mans Unides de la diòcesi de Solsona han destinat 206.000 euros a cinc projectes de cooperació a l’Àfrica.
· En esports, tot i el Carnaval, segueix la competició de futbol i bàsquet.
· En l’agenda us detallarem els actes programats per Carnaval.

Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3