divendres, 14 de desembre del 2012

Titulars i Obertura l'Informatiu 14 desembre 2012

Obertura

Després del gerro d’aigua freda que va suposar la setmana passada l’anunci del tancament de Tradema, aquesta setmana hi han hagut els primers moviments. Empresa i treballadors han encetat unes negociacions que, de moment, tenen poques concrecions. Una és l’opció de trasllat d’una part de la plantilla a altres fàbriques de l’Estat espanyol o de l’estranger i l’altra, la possibilitat de prejubilacions a partir dels 58 anys. Dilluns, Sonae presenta l’ERO a la Generalitat a partir del qual queda fixat el termini d’un mes per tancar les negociacions. Mentrestant, diversos líders polítics s’han acostat a Solsona per mostrar el seu suport. De cara a la setmana que ve, els empleats, les institucions locals i les entitats convoquen la ciutadania a una manifestació per mostrar un ferm rebuig al tancament de la factoria fustaire. El comitè d’empresa espera el màxim suport de la societat en aquesta convocatòria pel que consideren una decisió que té grans repercussions més enllà de les instal·lacions de Tradema.

Titulars
· Els centres educatius, Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Solsona se sumen a les protestes contra la reforma educativa del ministre Wert.
· Una quinzena de treballadors del Jutjat, inclòs el jutge, aturen els serveis durant una hora en contra de les taxes judicials i la reforma del ministeri. No descarten afegir-se a la vaga del gener.
· El Casal Popular La Fura fa un pas més contra el projecte de prospeccions petrolíferes al Solsonès. L’entitat s’ha adherit a la plataforma Aturem el FRACKING. Esquerra Republicana demana al Consell algun tipus d’acció per evitar la concessió de llicències a l’empresa interessada en aquesta activitat.
· Durant tot el cap de setmana i fins dimarts s’organitzen a Solsona una dotzena d’activitats a favor de la Marató de TV3. Centres escolars, entitats i Ajuntament en són els principals impulsors.
· Per festes, les llibreries de Solsona presenten dues novetats editorials. D’una banda, el CEL edita una obra històrica sobre el col·legi dels Escolapis, dels historiadors Marcel·lí Corominas i Jordi Tàsies. De l’altra, veu la llum el llibre coral sobre l’alcalde i fill predilecte Xavier Jounou.
· El web dels infants de Solsona convida els alumnes de primària a participar en un concurs d’enigmes verbals. Es posarà en marxa a partir del 9 de gener.
· En esports, diumenge el pavelló vell acull un nou festival de patinatge artístic. L’organitza el Solsona Patí Club.
· L’agenda cultural l’acaparen aquests dies els programes d’activitats en benefici de la Marató de TV3 i les propostes prenadalenques. En destaquen les nombroses audicions de l’Escola Municipal de Música.