divendres, 21 de desembre del 2012

Obertura i Titulars l'Informatiu 21 de desembre de 2012


Obertura
Un pressupost lligat de mans i peus. Amb aquesta expressió defineix l’alcalde els números aprovats ahir al vespre per governar la ciutat l’any que ve. La nova llei d’estabilitat pressupostària ha condicionat l’elaboració d’un pressupost que ascendeix a 7,9 milions d’euros. Tot i que la xifra puja lleugerament respecte l’exercici actual, el capítol d’inversions reflecteix la difícil situació econòmica del moment i les exigències de l’Estat. En paraules del regidor d’Hisenda, un any més, NO es faran grans inversions sinó petites intervencions imprescindibles. El darrer projecte de la biblioteca, corresponent a l’adquisició del mobiliari, en serà la principal actuació. L’oposició al consistori solsoní NO avala aquest pressupost en considerar que NO s’ha fet prou per contenir la despesa corrent i sentir-se exclosos de la seva elaboració.

Titulars
·“Defensem Tradema, defensem el territori”. Aquest era el lema que encapçalava ahir a la tarda la manifestació convocada pel comitè d’empresa i les institucions locals. S’hi van sumar més d’un miler de ciutadans per reclamar solucions immediates per reactivar el teixit industrial de la comarca.
· L’Ajuntament de Solsona declara el ministre d’Educació persona ‘non grata’ a la ciutat. És un dels acords de la moció aprovada unànimement pel Ple en contra de la reforma educativa. Aquest vespre, el Consell Comarcal també té previst donar llum verd a un text de rebuig al mateix avantprojecte de Wert.
· Les famílies solsonines amb cinc membres o més que visquin sota el mateix sostre tindran avantatges en el rebut de l’aigua. A partir de l’1 de gener, se’ls permetrà consumir més pel mateix preu que les llars estàndards.
·Tots els grups municipals de Solsona demanen a la Generalitat que suspengui els permisos per fer prospeccions petrolieres al Solsonès a través del FRACKING. Reclamen més informació tant per als ajuntaments afectats com per a la ciutadania en general.
· L’Agrupació de Geganters canvia el seu màxim responsable. Jordi Solé pren el relleu del fins ara macip major, Joan Boix.
· Una baralla en un bar de Solsona acaba amb la detenció de dos agressors. Les víctimes van ser ateses al Centre Sanitari per talls a la cara i ferides al cap per l’impacte d’una ampolla de vidre.
· En esports, fem un repàs a l’activitat dels clubs solsonins d’aquest cap de setmana prèvia al parèntesi nadalenc. D’altra banda, també ens fem ressò del reconeixement que ha rebut Sílvia Leal per part de l’Ajuntament de Solsona i del Centre Excursionista amb motiu dels èxits assolits l’última temporada.
· D’entre les múltiples convocatòries nadalenques, aquest vespre el Consell Comarcal atorga el Premi Sígnum. Demà al vespre es presenta el llibre sobre Xavier Jounou al Teatre Comarcal i també es duu a terme la cantata de Nadal a la Catedral.