divendres, 4 de maig del 2012

Obertura i Titulars Informatiu 4 maig 2012

Obertura
A nivell de seguretat, Solsona té fama de ser una ciutat reposada. “La característica de Solsona és una tranquil·litat i una pau encantadores, deslligades de l’època que vivim, que convida a viure plàcidamenet”, escrivia Josep Pla sobre la capital del Solsonès fa ja unes dècades. Avui, encara podem compartir aquesta percepció de l’escriptor. Malgrat això, al llarg de l’any, són moltes les actituds incíviques que requereixen de la intervenció de la Policia Local, tal com es desprèn de la memòria anual del 2011. L’any passat, les problemàtiques ciutadanes es van concentrar bàsicament en dos àmbits: les molèsties veïnals per sorolls i el trànsit. L’entrada en vigor de la llei antitabac va disparar el nombre de sol·licituds de bars i restaurants per col·locar terrasses que, al seu torn, va fer augmentar les queixes dels veïns per sorolls i molèsties. En tot l’any, es van registrar prop d’un miler d’intervencions per queixes, un 70% més que el 2010. L’altre aspecte conflictiu és el trànsit, amb un centenar d’actuacions per accidents. Els estacionaments en zones prohibides continuen sent el principal motiu de sanció, sobretot en punts concrets de la ciutat com l’entorn de la rotonda de l’avinguda del Pont, amb mig miler de multes, i la pujada del Seminari.

Titulars
· Solsona destinarà 900.000 euros de romanent de crèdit de l’any passat a obres de millora en urbanitzacions i carrers. El consistori ha donat llum verd per UNANIMITAT a un expedient de modificació de crèdit per evadir l’entrada en vigor de la llei d’estabilitat pressupostària aprovada pel govern espanyol.
· Joan Solà, reelegit president comarcal de Convergència per als pròxims 4 anys, deixa la porta oberta a integrar membres del corrent crític a la nova executiva. Mireia Canals, Jordi Xandri, Marc Escarré, Maria Àngels Taribó i Josep Maria Casafont acompanyen Solà en el nucli del partit.
· Aquesta primavera, el Patronat Comarcal de Turisme preveu presentar el Pla de Foment Turístic del Solsonès. Recentment, n’ha exposat les línies estratègiques a la subdirectora general de Programació Turística de la Generalitat.
· Deu mesos després de començar les obres, l’Ajuntament de Pinell dóna per enllestit el soterrament de les xarxes de serveis al carrer Major de Sant Climenç. També s’ha renovat l’enllumenat públic d’aquest nucli.
· L’Ajuntament de Clariana subvencionarà la connexió a internet dels seus veïns. Volen potenciar aquest servei de cobertura limitada i velocitat escassa entre les famílies del municipi.
· En esports, destaquem la celebració del Lord Festival de BTT a Sant Llorenç d’aquest cap de setmana. Hi participaran més de 300 ciclistes d’arreu del món, alguns dels quals, de renom internacional.

Per escoltar l'Informatiu complet aquí