divendres, 18 de maig del 2012

Titulars i Obertura Informatiu 18 de maig 2012

Obertura
Una de les conseqüències més temudes de la conjuntura de crisi econòmica és l’augment de la delinqüència i conseqüent, de la sensació d’inseguretat. I el Solsonès no en queda al marge. Si bé fins ara els robatoris eren fets esporàdics i d’índole ben diversa, les últimes setmanes masies de l’àmbit rural han estat víctimes de furts de maquinària agrícola però també per buidar congeladors. Tant és així que els alcaldes han demanat al Departament d’Interior que intensifiqui la vigilància policial tant a les zones rurals com a les urbanes. En els nuclis de població, els darrers robatoris s’han produït en establiments. En aquest sentit, una altra petició dels polítics de la comarca és que aquests delictes siguin més penats per evitar la reincidèmcia.

Titulars
· Fomentar la rotació de vehicles a les zones amb més concentració de places d’estacionament. Aquest és l’objectiu de la regidoria de Governació, que a partir de l’estiu implantarà la zona blava gratuïta a les places de les Moreres i del Camp. S’hi podrà aparcar amb una durada limitada.
· L’Ajuntament inicia una campanya per reduir la població de coloms al municipi. El nucli antic és la zona on es concentren més colònies d’aquestes aus. Simultàniament, es prohibeix alimentar aquests animals.
· Expressar l’opinió sobre els temes que es plantegen al Pla Director de Promoció Econòmica és més senzill des d’aquesta setmana. S’ha posat en marxa una plataforma virtual que permet votar des de casa de manera senzilla.
· La direcció de la fira lamenta l’actitud d’alguns manifestants contra les retallades durant la inauguració del certamen. Polèmiques a banda, l’organització es mostra satisfeta per l’increment d’expositors fins a 250 i per haver doblat el nombre de caps de bestiar d’oví i cabrum.
· El nombre de naus industrials lliures, la seva superfície i la disponibilitat per llogar-les o comprar-les. Aquestes són algunes de les dades que es poden trobar al nou web dels polígons solsonins que han impulsat l’Ajuntament i Empresaris per al Solsonès.