divendres, 27 d’abril del 2012

Titulars i Obertura Informatiu 27 abril 2012

Obertura
Posar Solsona al mapa. Aquesta és una expressió utilitzada per institucions i entitats solsonines de tots els àmbits per reivindicar que es posi fi a dèficits en matèria de comunicacions viàries, d’oferta cultural, d’atenció sanitària... Però aquesta setmana, la demanda gira al voltant d’un servei bàsic: la llum. En ple segle XXI , Solsona és una illa elèctrica que depèn d’una única línia que no permet commutar la xarxa en cas d’avaria. Això és el que va passar dissabte a la nit. Durant més de dues hores i en ple partit del Barça-Madrid, la ciutat va quedar a les fosques per un problema en una estació elèctrica. Les dues companyies distribuïdores d’energia, Endesa i Electra del Cardener, s’han compromès aquesta setmana a dibuixar, en el termini d’un mes, un protocol d’actuació que permeti actuar ràpidament a l’espera d’una solució definitiva. Mentrestant, l’Ajuntament reïtera a la Generalitat que posi fil a l’agulla per acabar d’una vegada per totes amb aquestes apagades prolongades.

Titulars

· Joan Solà i Júlia Clotet es disputen aquest vespre la presidència de Convergència al Solsonès. Els militants hauran de decidir entre la continuïtat de l’actual responsable del partit o bé el lideratge d’un corrent crític amb la gestió que s’ha dut a terme fins ara.
· El complex de les salines de Cambrils es restaurarà en la seva totalitat l’any vinent. L’aprovació d’un ajut del LEADER de 250.000 euros permetrà adequar per als visitants aquest indret turístic d’Odèn.
· Les Xàldigues de mossèn Huguet triomfen en la Diada de Sant Jordi a Solsona. En temàtica local, també ha tingut molt bona acollida la publicació de Camins del Solsonès.
· L’abocador de Clariana incorporarà una planta de pretractament de residus que permetrà separar completament la fracció resta de l’orgànica. D’aquesta manera, es redueixen l’impacte ambiental i els costos econòmics i s’allarga la vida útil del dipòsit controlat.
· Bona acollida de la campanya de sensibilització per reciclar l’oli de cuina usat. En la primera setmana de difusió d’aquest nou sistema, les famílies solsonines han recollit més de 600 embuts per recollir aquest residu.
· La Setmana del Medi Ambient d’enguany se centrarà en el patrimoni i el consum responsable. Es durà a terme entre el 25 de maig i el 3 de juny.
· La liberalització del sector elèctric dispara les visites a domicili de les companyies que volen captar nous abonats. L’Oficina del Consumidor del Solsonès recomana a la població que extremi les precaucions i reclami tota la informació necessària abans de signar cap contracte.
· En esports, fem un repàs al calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala d’aquest cap de setmana.

Per escoltar l'Informatiu complet aquí