divendres, 20 d’abril del 2012

Titulars i Obertura Informatiu 20 Abril 2012

Obertura

A aquestes alçades de la situació econòmica global i del país, ni empreses ni particulars podem esperar que des de les administracions, siguin de l’àmbit que siguin, ens ofereixin una solució màgica per reactivar l’economia. Les arques estan eixutes. És en aquest nou paradigma que des de l’Ajuntament de Solsona s’invoca a la cooperació público-privada per generar idees que permetin diversificar l’economia, crear ocupació i sortir del forat. Aquesta és la filosofia del projecte Solsona CO, presentat públicament dissabte al vespre. Els impulsors conceben el procés en si d’elaboració del pla de promoció econòmica de Solsona com una eina també per recuperar la confiança de consumidors i empresaris.

Titulars


·A partir d’ara, poden accedir als ajuts del Pla d’Emergència Social de Solsona un volum més gran de persones. L’Ajuntament ha aprovat la modificació de les bases arran de l’increment de la demanda derivat dels canvis en el PIRMI.
·Els solsonins tenen més facilitats des d’avui per reciclar l’oli de cuina usat. La regidoria de Medi Ambient ha instal·lat dos contenidors al Camp del Serra i a l’avinguda del Pont per recollir aquest tipus de residu i reconvertir-lo en biodièsel.
·Al Solsonès ja es poden intercanviar serveis sense necessitat de diners. Des d’aquesta setmana els interessats a associar-se al Banc de Temps es poden inscriure al Consell Comarcal.
·Xavier Novell s’alinea amb el bisbe d’Alcalá d’Henares per les declaracions sobre l’homosexualitat. El prelat solsoní considera que l’Església no pot ser perseguida per expressar les seves opinions sobre la moral sexual.
·Innovació, internacionalització i exportació són els tres eixos que marca la Generalitat per reflotar les empreses catalanes els propers anys. Aquesta setmana, el Departament d’Empresa i Ocupació ha presentat al sector empresarial de la comarca el pla d’actuacions per reactivar aquest àmbit de l’economia.
·La quarta edició dels Premis Drac enceta aquest vespre els actes solsonins per commemorar la Diada de Sant Jordi. Hi serà present la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals.
·Avui obre portes al Museu Diocesà una exposició que recrea diferents àmbits de la vida quotidiana de l’època medieval. És una iniciativa divulgativa dels Amics del Museu adreçada als escolars i al públic en general.
·En esports, destaquem l’ascens del júnior femení del Club Bàsquet Solsona al nivell A. Les solsonines han sentenciat la temporada a dues jornades pel final classificant-se en segona posició del campionat.