dilluns, 7 de març del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 4 març 2011

Obertura
El Carnaval de Solsona compleix 40 anys en un estat de salut immillorable. Després de quatre dècades de recuperació de la festa, la celebració s'ha anat reinventant sense perdre la voluntat paròdica de la seva raó de ser. L'aval d'un públic que diumenge va superar el miler de persones al primer ball d'assaig a la sala polivalent, l'entrega de bojos de dissabte i la presentació del llibre de divendres han estat algunes de les convocatòries que han preludiat una edició amb algunes novetats. En destaquen la concentració del mercat medieval al carrer de Llobera i la potenciació del sopar de comparses.
Titulars
· L'alcalde de Clariana, fins ara per Convergència i Unió, concorrerà a les municipals del maig sota les sigles d'Acord Municipal, marca blanca vinculada a Esquerra. Albert Bajona vol sumar suports amb els republicans per aconseguir un canvi de govern al Consell Comarcal, que qualifica d'inoperant.
· La Generalitat podria suprimir les visites dels metges especialistes al Solsonès. Aquest és el principal punt de la retallada sanitària que afectaria la comarca, segons ha explicat el conseller de Salut en una reunió amb els responsables dels centres sanitaris d'arreu de Catalunya.
· Sota el paraigües del lema "Persones com tu" aquesta setmana el candidat republicà a revalidar l'alcaldia de Solsona ha presentat la totalitat de membres de la seva candidatura. Els regidors Salvi Nofrarias i Sara Alarcón es mantenen entre els quatre primers llocs d'una llista que també inclou cares noves com la d'Isabel Roca i Maria Tripiana.
· El regidor convergent Francesc Azorín farà tàndem amb Esteve Algué en la cursa per als comicis del 22 de maig. S'incorporaran per primer cop a la llista l'arquitecta Anna Viladrich i el jove David Manzano.
· L'obertura de l'Oficina Jove del Solsonès podria ser una realitat aquesta primavera. Ho augura el conseller comarcal de l'àrea, Joan Solà, després de mantenir una trobada amb el nou director general de Joventut, Toni Reig.
· El Comú del Solsonès emplaça els veïns afectats per la interrupció en el servei de telefonia mòbil de Vodafone a la zona de Pinós a presentar reclamacions a l'Ajuntament o bé a l'Oficina del Consumidor del Consell Comarcal. Una avaria en el repetidor va deixar el municipi sense senyal durant 15 dies.
· En esports, el Carnaval obliga a fer un parèntesi en les obligacions competitives de les lligues comarcals de futbol sala i bitlles catalanes. Amb tot, mantenen la seva activitat els dos clubs de futbol, el de bàsquet i l'Elefant en escacs.
· L'agenda, com no pot ser d'una altra manera, ve acaparada pels actes de Carnaval. A banda d'això, fem un repàs a les exposicions i cursos previstos per als propers dies.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí