dilluns, 21 de març del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 18 març 2011

Obertura
El caràcter rural del Solsonès es fa palès en la major part dels certàmens firals que s'organitzen anualment. La Fira del Trumfo i la Tòfona, creada més recentment, no pretén ser sinó l'aparador dels productes autòctons estrella que es cultiven a la comarca. Després de 6 anys de provatures, l'organització ja parla de consolidació de la fira. Una quinzena de productors tindran l'oportunitat de vendre directament al consumidor i una trentena més de parades d'artesania alimentària acabaran de vestir el certamen instal·lat al rovell de l'ou del nucli antic solsoní a partir de demà al matí i fins diumenge.
Titulars
· Gannbare Nippon, ànims Japó. És el lema de la campanya solidària que ha posat en marxa la família Sano perquè els solsonins puguin aportar el seu granet de sorra en les accions d'ajuda als daminificats pel desastre natural del Japó.
· La tisorada pressupostària podria arribar als 500 o 600.000 euros al Centre Sanitari. Si es compleixen els pitjors auguris s'hauran de deixar de prestar serveis a Solsona. La prioritat de la direcció és mantenir la plantilla de personal.
· A partir del mes vinent, els emprenedors del Solsonès disposaran del suport d'un viver d'empreses per desenvolupar els seus projectes. El Centre d'Empreses Innovadores, ubicat al Seminari, té una capacitat d'11 mòduls.
· En un termini màxim d'un mes i mig, la major part del Solsonès rebrà el senyal de la TDT local del Bages, Berguedà i Solsonès. És previst posar en marxa el canal públic a partir de la tardor.
· La independent Sílvia Solé, de 32 anys, es disputarà l'alcaldia d'Odèn amb l'històric Andreui Alet. La candidatura d'Esquerra que s'havia presentat al municipi en els últims 8 anys dóna pas a una llista sota la marca blanca republicana Acord Municipal.
· "Mirem endavant" és el nou lema escollit per Convergència i Unió en la cursa al govern de Solsona del 22 de maig. Amb aquest eslògan, Esteve Algué vol posar de manifest la il·lusió i la força per empènyer la ciutat a sortir de la crisi econòmica.
· El Centre Tecnològic ha trobat en l'administració libanesa un nou client. Gairebé ho ha rubricat aquesta setmana amb la visita a Solsona del ministre d'Agricultura d'aquest país del Pròxim Orient.
· En esports, aquest cap de setmana es podran seguir fins a 13 partits al camp de futbol municipal, amb una intensa activitat a casa del Solsona.
· La principal convocatòria cultural dels propers dies és dilluns. Solsona commemora el Dia Mundial de la Poesia amb un acte literari-musical a la plaça de la Catedral a partir de les 7 de la tarda.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí