divendres, 11 de març del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 11 març 2011

Obertura
Diu la dita que val més prevenir que curar. I en el cas dels infarts, on tan sols 8 minuts són decisius, la celeritat en la capacitat de reacció és clau. El Centre Sanitari ha impulsat la instal·lació d'una trentena de desfibril·ladors automàtics en els punts més concorreguts de la comarca. Aquest programa té la finalitat d'actuar preventivament quan algun veí o visitant del Solsonès pateixi un atac de cor. El Solsonès Cardioprotegit és un projecte pioner a Catalunya i que es desenvoluparà durant aquest any. El Sistema d'Emergències Mèdiques s'encarregarà de la formació del personal que utilitzarà els aparells mentre que la Diputació de Lleida hi posarà el finançament.
Titulars
· Llum verd al projecte de la quarta fase de rehabilitació de la Ribera de Solsona. S'actuarà en el tram comprès entre el Molí dels Capellans i el pont de la variant.
· La massiva afluència de públic tant als actes de carrer com els d'interior justifica un balanç excel·lent de la quaranta-unena edició del Carnaval solsoní. La junta de l'Associació de Festes vol valorar amb els socis la idoneïtat de traslladar tot el gruix de convocatòries de la Xelsa a la sala polivalent.
· L'ocupació hotelera i de les pistes del Port del Comte s'ha situat pràcticament al 100% durant el segon torn de la setmana blanca. El director de l'estació d'esquí proposa, però, repartir la setmana blanca per evitar la concentració d'esquiadors.
· A partir del 20 de març, Solsona oferirà dos circuits turístics diferents pel nucli antic: un de més genèric, els dissabtes, i un altre de més tècnic centrat en la catedral i el museu, els diumenges.
· El Consell Comarcal i els ajuntaments de Sant Llorenç, La Coma i Guixers signen un conveni de finançament amb l'Associació de Turisme de la Vall de Lord per promoure turísticament la zona. Malgrat això, no hi ha consens per assumir les despeses de personal de les oficines del Port del Comte i Sant Llorenç.
· Convergència i Unió torna a confiar en Ramon Sala i Josep Maria Casafont per encapçalar les candidatures d'Olius i Navès. Aquests són els primers alcaldables de la comarca que ha fet públics la federació nacionalista després del de Solsona.
· El PSC no presentarà llista a Olius. Per contra, en té una de preparada en un municipi nou de la comarca que es prefereix no desvelar fins d'aquí a unes setmanes. El Consell Nacional dels socialistes ha avalat les candidatures de Josep Caelles a Solsona, Enric Roures a Sant Llorenç i Josep Maria Rovira a Lladurs.
· El creixement del sector de l'hostaleria en un 10% remunta l'economia de la comarca en el darrer trimestre de l'any. Ho apunta un informe de la Federació Empresarial de la Catalunya Central, que també subratlla la creació de centres de treball al Solsonès per primera vegada des de l'inici de la crisi.
· Creen a Solsona una entitat per fomentar la integració positiva entre les cultures autòctones i nouvingudes. S'organitzaran cursos i xerrades per trencar tòpics i prejudicis.
· En esports, Solsona serà per segon any consecutiu el punt de sortida de la Volta a Lleida en BTT. Tindrà lloc per Setmana Santa.
· En l'agenda destaquem, entre d'altres, dues propostes per al públic infantil per demà, dissabte: un espectacle del pallasso Marcel Gros, a Sant Llorenç, i una nova entrega del Cicle de Cinema Infantil en Català protagonitzada per Harry Potter a Solsona.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí