divendres, 4 de febrer del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 4 febrer 2011

Obertura
La disponibilitat d'un nou equipament a la ciutat altera enguany l'organització del Carnaval. A menys d'un mes perquè comencin els actes d'aquesta edició i després de setmanes de negociacions, l'Ajuntament de Solsona i l'Associació de Festes han rubricat finalment un conveni raonable per a les dues parts però amb una vigència d'un any. Aquest Carnaval, la programació diürna servirà de banc de proves de la sala polivalent, que el consistori cedeix gratuïtament. Amb tot, l'organització no ha volgut prescindir de la sala Xelsa, que continuarà acollint la festa nocturna.
Titulars
· Martí Abella passa les regnes d'El Comú de Solsona al seu actual número 2, Jordi Fraxanet. En vista a les municipals del maig, la formació que es presenta en coalició amb Iniciativa ha fet públics els cinc primers rostres de la llista. Abella es manté implicat en el projecte figurant en la tercera posició.
· L'actual alcaldessa de Castellar de la Ribera no descarta formar part de les files convergents que concorreran a les eleccions a Solsona. Maria Teresa Canal deixa el relleu a Armengol Riart.
· Esquerra Republicana aposta per un perfil econòmic per al número 2 de la candidatura a Solsona. Lluís-Xavier González acompanyarà David Rodríguez al capdavant de la llista de la formació per a les municipals del maig.
· L'Ajuntament de Solsona i l'Associació Empresaris per al Solsonès treballaran conjuntament per millorar els polígons industrials. Una comissió de seguiment es reunirà bianualment.
· Solsona posa en marxa un Servei d'Intermediació per resoldre els conflictes veïnals. Per accedir-hi, caldrà que les dues parts estiguin disposades a buscar un acord.
· El Pla Urbanístic d'Olius ratifica el model de creixement del municipi dels últims anys. Únicament es podran construir nous habitatges unifamiliars a la urbanització del Pi de Sant Just.
· Tret de sortida a la campanya per les eleccions a cambres agràries del proper dia 20. El Solsonès hi aporta dos candidats: Ramon Sala a Unió de Pagesos i David Albareda a JARC.
· La implantació de la telefonia IP permetrà a l'Ajuntament un estalvi d'uns 10.000 euros l'any. Aquest sistema es desplegarà a totes les instal·lacions municipals.
· El Rotary Club de Solsona premiarà amb un viatge a Europa el jove amb més esperit emprenedor de la comarca. L'entitat ha obert la convocatòria del Premi Protagonistes del Demà, destinat a nois i noies d'entre 16 i 22 anys.
· En esports, al camp de futbol municipal es disputen 7 partits a casa aquest cap de setmana, tots del Club Esportiu Arrels. Com és habitual, farem un repàs del calendari de competicions de la lliga comarcal de futbol sala i el bàsquet.
· En l'agenda destaquem els actes de celebració del cinquè aniversari del Casal Popular La Fura, durant tota la jornada de demà. I diumenge al migdia, l'església del Cor de Maria acollirà un concert de la Jove Orquestra de la Catalunya Central.

Podeu escoltar l'Informatiu complet clicant aquí