dilluns, 28 de febrer del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 25 febrer 2011

Obertura
L'Urbanisme ha centrat un dels últims plens municipals d'aquesta legislatura a Solsona. Ahir al vespre es va aprovar provisionalment per unanimitat el pla parcial qeu ha de desencallar el polígon de Santa Llúcia. Un dels principals projectes que han portat de corcoll l'Ajuntament durant diversos mandats, dotar la ciutat de més d'una quarantena de noves hectàrees de sòl industrial, comença a veure el seu final. D'altra banda, ahir també es va avançar en la consolidació del sector industrial de l'empresa Movigrup. Aquest és el primer dels convenis urbanístics signats entre l'Ajuntament i particulars de l'anterior legislatura que desenvolupa el consistori en el marc del POUM.
Titulars
· Esquerra Republicana al Consell denuncia que l'acumulació de càrrecs i sous encoberts d'Albert Muntada ascendeix a prop de 4.500 euros mensuals. Per la seva banda, Muntada assegura que les xifres no són exactes i que l'actitud d'Esquerra és demagògica.
· El Centre Sanitari anuncia mesures de contenció per contrarestar la retallada de l'aportació de la Generalitat en 300.000 euros. Albert Muntada lamenta la manca de sensibilitat de l'Ajuntament de Solsona per no condonar al centre alguns impostos mentre que David Rodríguez interpreta aquest retret com una maniobra electoral.
· La ciutat se sumeix en el dol aquesta setmana per la mort d'Aleix Ribera, un jove de 16 anys que dilluns al vespre va topar frontalment amb un cotxe quan conduïa una moto per l'avinguda de Sant Jordi.
· Aquest any podran acollir-se als ajuts de dinamització comercial del nucli antic tot tipus d'activitats econòmiques. L'Ajuntament ha modificat les bases que en regulen la concessió per ampliar-ne el ventall de beneficiaris. Aquesta és l'última convocatòria d'ajuts en el marc del Pla de Barris.
· Els ajuntaments d'Olius i Lladurs fan pinya per la modificació del traçat de la portada d'aigües de la Llosa. Tot i que Acuamed ha acceptat alguns canvis en el pas de la canonada per Olius, l'alcalde es nega a aixecar el decret de paralització dels treballs.
· El Solsonès ja té un representant a la cambra agrària de Lleida. Es tracta de Ramon Sala, d'Olius, que ocupava el número 9 a la candidatura d'Unió de Pagesos, el sindicat que s'ha imposat arreu del país.
· El futur Consell de Joves de Solsona podria ser un organisme depenent de l'Ajuntament o bé completament autònom. La regidoria de Joventut fa una crida a la participació perquè siguin els mateixos solsonins qui ho decideixin.
· El Centre Tecnològic impulsa un projecte per millorar el cultiu de la tòfona com a complement de l'agricultura tradicional. El Ministeri de Medi Ambient l'ha subvencionat amb 106.000 euros.
· En esports, destaquem l'homenatge al traspassat capità del juvenil A del Club Futbol Solsona, Aleix Ribera. Serà demà, dissabte, a les 5 de la tarda al camp de futbol.
· A l'agenda, aquest cap de setmana Solsona escalfa motors per al 41è Carnaval. Els actes previs s'obren avui mateix amb la presentació del llibre sobre la història de la festa. Però n'hi ha més demà, dissabte, i diumenge. En destaca el ball d'assaig.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí