divendres, 11 de febrer del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 11 febrer 2011

Obertura
Quan es compleixen 40 anys de la recuperació del Carnaval, l'edició d'enguany presenta diverses novetats. A més de posar a prova la sala polivalent amb algunes cites diürnes, se'n publica el llibre sobre les seves quatre dècades d'història i es potencia el Dijous Gras, el mercat del dissabte i el dilluns al vespre. El pressupost de la festa, presentat en una concorreguda assemblea de socis dissabte passat, ronda els 160.000 euros, amb un bon estat de salut dels comptes de l'Associació de Festes.
Titulars
· L'Ajuntament de Solsona aprofita la primera reunió de treball amb el nou delegat del Govern a la Catalunya Central per reivindicar una millora en el transport públic que connecta la ciutat amb Manresa i Barcelona. Jordi Moltó va tenir ahir una intensa jornada institucional a la comarca, on també va visitar el Consell Comarcal, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i els alcaldes de La Coma i la Pedra, Lladurs i Olius.
· Finalitza la recuperació de la carrera del Castellvell. La segona fase dels treballs ha consistit en la consolidació dels murs i del paviment. Aquesta era una obra llargament reivindicada pels veïns de la zona.
· El Consell Comarcal executa diversos treballs complementaris al Pla de Camins. Es col·locaran tanques de protecció i es repassarà el paviment d'altres indrets per un import de més de 240.000 euros.
· Les telecomunicacions centren un 70% de les reclamacions a l'Oficina del Consumidor del Solsonès. D'entre aquestes, en destaquen els problemes per canvi o baixa de companyia.
· Els alumnes de 3r d'ESO de l'Escola Arrels difondran la tasca del Sol del Solsonès en el projecte d'enguany d'Educació per a la Ciutadania. D'altra banda, l'entitat i l'Ajuntament han creat una comissió de treball per organitzar el Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya, que se celebrarà a Solsona el proper 8 d'octubre.
· Primera reunió de treball per crear un òrgan municipal que representi el jovent de Solsona. S'ha convocat per divendres que ve a la tarda i és oberta a tots els solsonins d'entre 16 i 30 anys interessats a participar en la presa de decisions que afecten aquest col·lectiu.
· Els nens i les nenes de 8 a 12 anys tindran veu a l'Ajuntament de Solsona a partir de dijous que ve. Es constitueix el Consell d'Infants i Adolescents, amb una vintena d'alumnes escollits per cada classe de 3r a 6è de primària de la ciutat.
· El nucli antic solsoní serà la capital del trumfo i la tòfona el cap de setmana de Sant Josep. La setena edició de la fira que potencia aquests productes autòctons s'endarrereix en el calendari amb motiu del Carnaval. El programa del certamen es manté similar al de les edicions anteriors.
· La substitució de l'ús del paper convencional per paper reciclat a l'Ajuntament de Solsona evitarà l'emissió de més de dues tones de diòxid de carboni. Aquests són els primers resultats visibles de l'adhesió del consistori al programa de foment de la compra pública sostenible.
· El Solsonès ocupa la quarta posició del rànquing català en consum de televisió. Segons el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura, en canvi, l'ús d'internet a la comarca se situa un 12% per sota de la mitjana del país.
· En esports, fem un repàs al calendari habitual de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala.
· A l'agenda, retorna el cicle de cinema infantil en català per promocionar les pel·lícules doblades a la nostra llengua entre els més petits a preus assequibles. La primera projecció serà demà, dissabte, a 1/4 de 7 de la tarda al cinema París.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí