divendres, 18 de febrer del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 18 febrer 2011

Obertura
Els projectes arquitectònics de l'àmbit educatiu solsoní fa molts anys que són motiu de titulars i tot indica que continuaran sent font de notícia durant uns quants més. Coincidint amb l'obertura de la campanya de preinscripcions escolars, aquesta setmana la consellera Irene Rigau ha fet unes declaracions que han inquietat la comunitat educativa. S'aturaran tots els projectes d'obres que no hagin estat licitats. No són bones notícies per a l'Escola El Vinyet. Per aquest motiu, ahir mateix es van reunir representants de mestres, famílies i l'Ajuntament per consensuar una estratègia conjunta. La primera reacció serà concertar una reunió amb la titular del Departament d'Ensenyament.
Titulars
· La regidoria de Promoció Econòmica de Solsona encarrega l'elaboració d'un cens exhaustiu dels locals buits i dels establiments oberts. La informació recopilada es plasmarà en una guia comercail en línia i en una eina de treball intern per a l'Ajuntament que permeti afavorir l'obertura de nous negocis.
· Els estacionaments de diversos vials de l'entorn de la plaça del Camp passaran a ser en línia. A banda d'això, el carrer de la Sardana tindrà sentit únic de circulació. Són diverses mesures de reordenació de la mobilitat que ha aprovat aquesta setmana la Junta de Govern Local.
· Enric Roures governarà en minoria a Sant Llorenç la recta final de la legislatura. El nou regidor del consistori, Jordi Vilà, s'ha incorporat al consistori com a independent tot i que formava part de la candidatura del PSC.
· Esquerra presenta com a aval la feina feta per tornar a presentar com a alcaldables de Llobera i Pinell Josep Colell i Benjamí Puig. Els republicans es marquen com a objectiu del 22 de maig aconseguir el govern del Consell Comarcal.
· Més de 400 pagesos del Solsonès estan citats a les urnes aquest diumenge per escollir els seus representants a cambres agràries. Els electors podran triar entre quatre sindicats.
· Millorar i ampliar el nombre de parcs infantils, promoure l'ús de la bicicleta i col·locar més papereres a la ciutat. Són algunes de les demandes formulades pel Consell d'Infants i Adolescents, en la seva primera sessió, ahir a la tarda.
· Esquerra Republicana al Consell Comarcal denuncia que el cap de premsa de l'ens es dedica més al partit que a la institució. Asseguren que es va contractar a dit per amiguisme i posen de relleu la seva falta d'imparcialitat.
· En esports, posem l'accent en l'actualitat futbolística. El juvenil A del Solsona s'ha proclamat matemàticament campió de lliga del grup 11 de la segona divisió de Lleida. A l'Arrels, Quim Sala és escollit nou president del club.
· A l'agenda, destaquem dos actes de diumenge. D'una banda, el Grup de Natura ha programat una sortida amb raquetes de neu al matí i, a la tarda, nova sessió de ball per als jubilats al Club Catalunya Caixa.

Podeu escoltar l'Informatiu complet clicant aquí